Când e momentul să schimbi anvelopele de vară?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Odată ce temperaturile din termometre încep să crească, conducătorii auto trebuie să înlocuiască anvelopele de iarnă cu cele de vară din considerente de siguranță și eficientă maximă în timpul conducerii autovehiculului. În caz contrar, șoferii pot întâmpina o serie de dificultăți precum controlul redus asupra mașinii, uzarea prematură a pneurilor și nu numai. Specialiștii de la anvelope.ro recomandă schimbarea anvelopelor imediat ce temperaturile de afară sunt adecvate.

Vremea de afară este un indicator esențial în acest sens. Șoferii trebuie să monteze anvelopele de iarnă imediat ce temperaturile scad sub 7 grade Celsius și sunt obligați să le dea jos pe cele de vară imediat ce drumurile publice sunt acoperite de gheață, zăpadă sau polei.

Pe timp de iarnă, obstacolele acestea pot crea dificultăți în deplasare și,  în anumite zone precum Transalpina sau Transfăgărășanul, temperaturile sunt scăzute încă din toamna timpurie. Tocmai din acest motiv șoferii trebuie să fie pregătiți și să se adapteze la condițiile existente corespunzător

Acest demers se poate face după o perioada mai lungă în care temperaturile s-au menținut peste 7 grade Celsius. Perioada în care să montezi cauciucurile de vară depinde foarte mult și de zona în care se deplasează autovehiculul. În zonele montane, schimbarea anvelopelor de vară se face mai târziu deoarece poate să fie zăpadă chiar în lunile aprilie- mai.

Anvelopele de vară sunt ideale pentru a conduce pe asfaltul încins deoarece oferă o stabilitate bună și un control eficient al mașinii. Materialul din care sunt fabricate anvelopele de vară e mai dur, iar pneurile nu se vor dilata la temperaturi ridicate. În plus, sunt ideale pentru a fi conduse pe vreme umedă și vor preveni fenomenul de acvaplanare.

Așadar, schimbarea anvelopelor este și un act de responsabilitate deoarece garantează siguranță în timpul rulării pe șosea a autovehiculului. În plus, este o obligație legală pe timpul iernii, iar schimbarea cauciucurilor poate să facă diferență de viață chiar atunci când se conduce autovehiculul.

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.