ANL a finalizat 187 de unități locative în municipiul Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, astăzi, în municipiul Timișoara, 30 de locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialiști din domeniul sănătăţii.

Locuințele (14 garsoniere și 16 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, pe un regim de înălţime Sth+P+6E (subsol tehnic+parter+6 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 4.602.930,49 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Timiș, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 899 de unități locative în localitățile:

  • Timișoara (348 de unități locative);
  • Jimbolia (130 de unități locative);
  • Lugoj (187 de unități locative);
  • Făget (56 de unități locative);
  • Sânnicolau Mare (30 de unități locative);
  • Recaș (30 de unități locative)
  • Deta (118 unități locative).

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.