Când află Buciu dacă va mai fi sau nu primar al Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Claudiu Buciu, al cărui mandat de primar al Lugojului a fost încheiat prin ordinul prefectului, va afla în curând dacă se mai poate întoarce la postul pe care l-a ocupat după ce a fost votat de către lugojeni. Potrivit portalului instanțelor, a fost stabilită data la care primarul va primi decizia în cazul cererii de a suspenda ordinul prefectului, până la o decizie finală în cazul său. Mai exact, Buciu va afla dacă revine sau nu sau pe postul de primar al Lugojului pe data 10 august.

Dacă instanța va decide să anuleze ordinul de suspendare din funcție, Buciu va reveni pe postul de primar până la o decizie finală a instanței. Decizia finală, pentru care nu există deocamdată un termen, va fi una definitivă și irevocabilă, neexistând posibilitatea unui apel dacă fostul edil nu este mulțumit de rezoluția instanței. Vă reamintim că în data de 8 iulie, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunța că mandatul de primar al Lugojului al lui Claudiu Buciu încetează. Motivul invocat a fost cel că, timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022, Buciu își schimbase adresa cu una din Germania. Potrivit legii, acest fapt duce la încetarea imediată a mandatului de primar.

Buciu a contestat decizia în instanță, precizând că mandatul de primar pe care l-a câștigat prin vot nu ar trebui să aibă de suferit din cauza celor constatate de către prefect.

Sunt aici două întrebări fără răspuns:

1. de ce și-a schimbat Buciu domiciliul în Germania? și

2. dacă a sesizat chiar el Instituția Prefectului cu privire la această situație, de ce a mai depus contestație împotriva ordinului prin care prefectul de Timiș a decis să-i înceteze mandatul?

1 comentariu

 1. Ar fi mai multe întrebări!
  -De ce a deținut Buciu doua buletine,unul românesc și unul german și două domicilii în același timp,începând cu anul 2010 și până acum cand s-a spart buba?

  -Ce domiciliu a completat în declarația de avere și interese depusă pe data de 9 iunie 2022 daca perioada in care figura cu domiciliul în Germania,motivul demiterii,s-a încheiat pe data de 14 iunie 2022?

  -A comis Buciu infracțiunea de fals în declarații în declarațiile pe care le-a semnat la toate alegerile la care a participat,având doua buletine și două domicilii?

  – Cine deține mai multe cetățenii,buletine sau domicilii poate fi bănuit că e acoperit?

  -Al cui oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.