Campania de colectare a deşeurilor periculoase a început

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 3 august – 14 septembrie 2020 se desfăşoară campania organizată de Retim Ecologic Service și ADID Timiș pentru colectarea deșeurilor periculoase în zona 0 în localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

Deşeurile periculoase sunt: ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase, ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest),  absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase; baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori, solvenţi, acizi, alcali, uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenţi, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase, pesticide, deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

Cetățenii pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate pe site-ul Retim. Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.). Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)! Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

(D. G.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.