Drept la replică! Călin Dobra și Erwin Floroni răspund acuzațiilor lui Claudiu Buciu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Augustin BERCEAN

Ce se întâmplă efectiv prin politica lugojeană, nu este treaba mea. Nu sunt politician. Asta nu înseamnă că nu pot să-mi dau cu părerea… Încă rămân consternat când citesc/aud sintagma „primarul ales” în diverse articole sau emisiuni tv atribuită unui anumit personaj politic din Lugoj. Dar îmi dau seama că este o simplă strategie de campanie electorală, și-mi trece…

Acu’ vreo 2-3 săptămâni mi-a atras atenția o reclamă pentru o emisiune tv, în care se vorbea despre „primarul ales” al Lugojului. „Hopa”, mi-am zis, „ia să văd eu până unde poate ajunge „deontologia”, în ziua de azi”. Și am văzut… Că s-a vorbit despre realizări administrative cu un simplu consilier personal al unui primar, hai, treacă meargă. Când dai cu banu’ este normal să fii și servit ca atare și să ți se cânte și la masă.

Am rămas, în schimb, uimit de nonșalanța cu care i s-a permis invitatului „ales” să folosească emisiunea pentru a regla niște conturi personale cu viitori posibili contracandidați la alegerile anticipate care bat la ușă. Normal ar fi fost ca realizatoarea emisiunii (prezentatoare, interlocutoare sau prezență fizică pe ecran, ce o fi fost, că nu mi-am dat seama, deși m-am uitat pân’ la final…) să oprească tirada de atacuri verbale. Cel puțin așa ar fi fost deontologic. Erau acuzații destul de grave aduse unor persoane publice, fără a li se permite acestora să intervină cu un drept la replică. Din respectiva emisiune am aflat foarte clar doar care este părerea lui Claudiu Buciu despre viitorii lui posibili contracandidați. Și atât.

Că tot am sloganul „păreri lugojene” pe site-ul augustinbercean.com, m-am decis să prezint și părerea celor doi contracandidați, Călin Dobra și Erwin Floroni, despre acuzele care le-au fost aduse în respectiva emisiune. În mod normal, aceste păreri ar fi trebuit să apară la acea televiziune, cu scuzele de rigoare pentru neprofesionalismul de care au dat dovadă cei care au realizat emisiunea. Dar ce mai este „normal” în ziua de azi?

Erwin Floroni, președinte USR Lugoj: „m-am cam săturat să văd doar minciuni prin mass-media!

„De vorbit, se poate vorbi mult. Se pot spune multe, fiecare are dreptul să-și spună părerea, dar, până la urmă, hârtiile vorbesc! Presupun că Buciu este în campanie electorală. Am observat acest lucru demult. Practic, Claudiu Buciu și-a început campania electorală cam de când am intrat și eu în politică și am devenit președintele USR Lugoj… Probabil că simte o amenințare. Dar nu mă interesează ce simte el. În momentul de față, eu nu atac pe nimeni. Nu mă cobor la nivelul lui, de a ataca „contracandidații”. De felul meu nu sunt un tip certăreț, conflictual. Sunt de principiu că, dacă vrei să faci ceva constructiv, trebuie să faci cu pace și nu cu război. În timpul mandatului meu de manager, actualul primar demis, sau cum s-o mai fi numind el în ziua de azi, atunci un simplu candidat la alegerile locale, scria constant, pe aceeași pagină de Facebook, despre modul cum conduceam eu Spitalul atunci. Era entuziasmat de tot ce făceam, mai ales de modul cum am reușit să scad datoriile spitalului. Toate acestea se găsesc pe pagina de facebook a domniei sale, dacă nu se gândește cumva, între timp, să le șteargă. Ziariștii din presa locală cunosc adevărul despre toate acestea, deoarece am organizat conferințe presă la începutul și la finalul fiecărui an, în timpul mandatului meu. Ei cunosc toate aceste fapte și cifre. Toate conferințele pe care le-am ținut au fost făcute cu prezentare în power point, cu explicațiile aferente despre datorii, investiții, achiziții ș.a.m.d. Dar, pentru a le reîmprospăta memoria, atât lor, cât și lui Claudiu Buciu, voi prezenta zilele viitoare activitatea mea, din timpul cât am fost manager al Spitalului „Teodor Andrei”. Nu de alta, dar m-am cam săturat să văd doar minciuni prin mass-media.”

Erwin Floroni, președinte USR Lugoj

Călin Dobra, președinte PSD Lugoj: „dacă nu ai curajul să te uiți în ochii lugojeanului când ieși pe stradă, mai bine stai acasă!”

„Îmi este greu să comentez aberațiile pe care le tot transmite primarul demis, actualul consilier personal, sau ce-o mai fi el. Ipocrizia de care dă dovadă lasă pe toată lumea cu gura căscată. Să afirmi sus și tare că ai res-pect pentru oamenii din oraș, după ce doi ani ai tot făcut naveta prin Germania, din funcția de primar, după ce ai desființat instituții, ai dat afară oa-meni, într-un oraș în care avem nevoie de locuri de muncă, și te-ai ocupat doar de interese imobiliare proprii, este de domeniul fantasticului! Din punctul meu de vedere, cel puțin. Să nu uităm că Buciu a fost și rămâne un om foarte viclean! Cu toții știm cum a „vândut” el pe toată lumea pentru a-și salva pielea, când „învârtea” afaceri prin București. Acuma și-a mutat afacerile în Lugoj și ține cu dinții de postul de primar sau de vreo funcție prin primărie, pentru a și le rezolva.

Să ajungi să dai lecții de administrație, după ce ai fost demis doar din vina ta, este de râsul lumii. Să ajungi în postura de a recomanda celor de la PSD cu cine să candideze la viitoarele alegeri locale, asta nu demonstrează decât că este foarte speriat, ca om politic.

Pe lângă viclean, Buciu mai este și un om slab, care habar nu are să construiască. El nu știe decât să atace. Când altceva în afară de atacul la persoană nu știi să faci, nu arăți decât că ești slab, din toate punctele de vedere! Și, din păcate, acest lucru nu cred că este benefic pentru cei care l-au ales.

Le reamintesc celor care nu își aduc aminte (dar pot verifica!) că din postura de Președinte al CJ Timiș am am alocat peste 8 milioane de lei municipiului Lugoj. Buciu știe acest lucru, dar nu face decât ce știe el mai bine, adică să mintă. Minte, deoarece el a intrat deja în campania electorală și este disperat de situația în care se află.

Din cauza incompetenței de care a dat dovadă în anii în care a fost primar al Lugojului, el nu are altă variantă decât să meargă pe această carte, cea a minciunii. În cei 3 ani cât am fost președinte al CJ Timiș am alocat fonduri Spitalului Municipal din Lugoj, printr-un proiect în care am colaborat foarte bine cu managerul de atunci al spitalului, medicul Erwin Floroni. A fost vorba despre alocarea în premieră de bani de la CJ Timiș, prin programe de minimis, pentru spitalele orășenești și municipale. Am mai alocat fonduri și pentru Școala „Alexandru Roșca”, din Lugoj, care aparține de Consiliul Județean, pentru centrele DGASPC, care funcționează pe teritoriul Lugojului, pentru Bisericile lugojene, pentru cultura și sportul lugojean. Este adevărat că fondurile alocate atunci primăriei, administrației locale de la acea vreme, puteau fi folosite mai calculat, dar asta nu înseamnă că ele nu au existat! Doar cei rău intenționați pot afirma că nu am făcut nimic pentru orașul meu natal. Apartenența la acest oraș eu o am și o simt. El, din păcate, nu o va avea niciodată. Nu cred că are rost să intru în detalii, dar pot să vă mai spun doar atât: contează foarte mult să ai cu adevărat respect față de lugojeni! Le urez succes celor care vor să candideze la alegerile locale, dar să nu uite și, mai ales, să înțeleagă acest lucru: dacă nu ai curajul să te uiți în ochii lugojeanului când ieși pe stradă, mai bine stai acasă!”

– Călin Dobra, președinte PSD Lugoj

Este din ce în ce mai evident că „războiul” electoral a început. Că unii au furat startul, nu mă surprinde, este un lucru obișnuit în politică. Dacă la început nu prea am fost de acord cu aceste alegeri anticipate și mi-aș fi dorit ca fostul primar să-și ducă mandatul până la capăt, acum mi-am schimbat radical părerea. În primul rând acest lucru nu mai este posibil din cauza legii, care a fost foarte clară: Claudiu Buciu este demis definitiv din funcția de primar, din cauza faptului că nu a respectat legislația română. Punct!

De asemenea, mi-aș dori să se termine odată și cu această glumă de prost gust, de genul „primarul ales”. Să o tot auzim încă aproape doi ani, ar fi prea mult! O campanie elctorală care să dureze doi ani ar distruge complet orașul!

Așa că, pentru a ieși din această „etapă neagră” în care se află în momentul de față, administrativ, orașul Lugoj, singura soluție ar fi organizarea cât mai curând posibil a alegerilor parțiale. Cu un primar „ales” cu „acte în regulă”, indiferent cine va fi acesta, chiar și Claudiu Buciu, vom avea parte, cel puțin, de normalitate administrativă. Și avem mare nevoie de ea!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.