Călătorie prin cultura evreiască a Banatului la Liceul „Iulia Hasdeu” Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat în lunile septembrie și octombrie 2022 în diverse activități extrașcolare diverse pentru a învăța despre cultura iudaică din vestul României.

Elevii claselor a XI-a au realizat postere și afișe cu tema „Călătorie prin cultura evreiască a Banatului” și au realizat o expoziție pe holul liceului. Produsele realizate de elevi au prezentat cele mai frumoase sinagogi din zona în care trăiesc.

Vineri, în 7 octombrie 2022, elevii de la Hasdeu, împreună cu colegii lor spanioli de la IES Frederica Montseny (din Burjassot, Valencia) au vizitat la Sinagoga din Lugoj, unde, președintele Comunității Evreiești din Lugoj, Ivan Bloch le-a vorbit participanților despre istoria, tradițiile și cultura evreilor lugojeni.

Miercuri, 12 octombrie 2022, elevii HasdEU, împreună cu elevii de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța), aflați într-o mobilitate Erasmus+ la Lugoj, au vizitat Sinagoga din Cetate din Timișoara, unde tinerii din cele două țări s-au întâlnit și au discutat cu Luciana Friedmann, președinta Comunității Evreiești din Timișoara.

Proiectul „Călătorie prin cultura evreiască a Banatului” a fost posibil în urma unei finanțări de la The Olga Lengyel Institute (TOLI).

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.