Sfaturi pentru alegerea aranjamentelor florale de nuntă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aranjamentele florale însuflețesc orice încăpere și întregesc decorațiunile unui eveniment, fie că este nuntă, fie că este botez sau o petrecere aniversară. Există însă anumite criterii de care este bine să ții cont, pentru a face cele mai potrivite alegeri, adaptate evenimentului tău.

Chiar și aranjamentele pe care le alegi pentru a decora cele mai frumoase lumânări de nuntă pot conferi o nouă culoare întregului eveniment. Alese în funcție de tematica nunții, elementele decorative ale rochiei sau diferite detalii din decorul localului, ele inspiră eleganță și rafinament.

Stabilește bugetul pentru aranjamentele florale

Un prim pas în alegerea aranjamentelor florale pentru nuntă constă în stabilirea bugetului. Deși poate părea greu să te decizi asupra unui buget, este important să estimezi cât ești dispusă să plătești pentru flori, astfel încât floristul să îți poată face recomandări în limita de preț stabilită de tine.

Documentează-te cu privire la florile care îți plac

Atunci când te întâlnești cu floristul, este bine să ai temele făcute. Prin urmare, trebuie să te documentezi cu privire la florile care îți plac. Încearcă să îți imaginezi cum ți-ar plăcea să fie aranjamentele florale ale nunții tale. Există anumite flori care îți plac în mod deosebit? Pot fi acestea utilizate la nunta ta? Se potrivesc cu celelalte elemente decorative și cu tematica nunții?

Odată ce ai stabilit toate aceste detalii și știi deja care este bugetul de care dispui, vei putea avea o discuție mult mai clară cu floristul.

Folosește internetul ca sursă de inspirație

Rețelele de socializare sunt o excelentă sursă de inspirație pentru alegerea aranjamentelor florale. Caută imagini sugestive pe Facebook sau pe Instagram, deoarece acestea pot fi extrem de utile în decizia pe care o vei lua.

Dacă optezi pentru o nuntă nonconformistă, cu aranjamente realizate din flori sălbatice, poți căuta cât mai multe fotografii care respectă această tematică. Spre exemplu, un aranjament tomnatic cu flori sălbatice poate fi exact ceea ce îți dorești pentru nunta ta. Nuanțele de galben, portocaliu sau violet vor adăuga culoare și originalitate evenimentului tău.

Ține cont de tematica nunții

Cu siguranță există o anumită tematică pe care vrei să o respecți la nunta ta. Tocmai de aceea este bine să ții cont de aceasta atunci când îți alegi aranjamentele florale. Fie că preferi o nuntă romantică sau clasică, fie una excentrică sau non-conformistă, există flori potrivite, care să aducă perfecțiune întregului decor al restaurantului.

Prin urmare, persoanele care doresc să își organizeze o nuntă romantică pot alege trandafirii, în timp ce pentru un plus de eleganță și originalitate pot opta pentru hortensii. În cazul în care te interesează o tematică nonconformistă, atunci bujorii sunt o alegere excelentă.

Persoanele care doresc aranjamente florale care nu se vor demoda vreodată nu vor da greș cu crinii, care vor fi mereu de actualitate.

Cromatica este, de asemenea, importantă

Un alt criteriu în funcție de care să alegi aranjamentele florale pentru nuntă este cromatica locației. Astfel, va trebui să ții cont de cromatica încăperii, dar și de dimensiunea acesteia, de înălțimea ei și de lumină. Nu în ultimul rând, elementele decorative sunt și ele importante, astfel încât totul trebuie să fie într-o armonie perfectă, pentru ca tu să te bucuri de o nuntă de vis.

Florile trebuie să înnobileze încăperea, nu să o încarce. Tocmai de aceea în încăperile spațioase poți alege aranjamente florale bogate, în timp ce în cele de mici dimensiuni va trebui să te orientezi către aranjamente mai mici, în nuanțe deschise. Acestea vor crea impresia de mai mult spațiu.

În cazul în care este dificil pentru tine să te hotărăști asupra unui tip de aranjament floral, poți cere sprijinul unui florist. Acesta îți poate face cele mai bune recomandări, adaptate atât bugetului tău, cât și tematicii evenimentului.

Chiar și atunci când alegi simple buchete de flori pentru mireasă, poți cere sprijinul unui profesionist. El îți va recomanda florile potrivite pentru buchet, care să se asorteze cu rochia ta, dar care să nu capteze întreaga atenție.

Alegerea aranjamentelor frumoase pentru nunta ta nu este o misiune tocmai ușoară, la fel cum organizarea întregului eveniment poate fi o reală provocare. Nu ezita să ceri sprijinul familiei, al prietenilor sau chiar al unor profesioniști, astfel încât să poți face cele mai bune alegeri.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.