Cadouri de casă nouă – 8 idei practice

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Wt5tOFTwOPE

Obiceiul de a face cadouri de casă nouă nu este unul recent, ci datează chiar de câteva sute de ani. La începuturi aceste daruri aveau o latură cât de poate de practică, dar treptat au devenit piese nu doar utile ci și cât mai atractive din punct de vedere vizual. 

Se știe că o într-o locuință nouă este nevoie de multe lucruri, iar faptul că poți contribui și tu cu un cadou practic și de bun gust în astfel de ocazii poate fi o satisfacție atât pentru tine cât și pentru noii locatari. Dacă ești în căutarea unor cadouri practice și elegante cu care să contribui și tu la bunăstarea prietenilor, vecinilor sau rudelor care s-au mutat în casă nouă, îți oferim mai jos câteva soluții în acest sens.

1. Set practic pentru baie.

Un set de baie este format din două, trei sau patru piese, adică savonieră, pahare și suport pentru periuțele de dinți. Seturile de baie sunt un exemplu de cadou inspirat și binevenit oricând într-o casă nouă, fiind practice și în același timp foarte aspectuoase. În plus, un asemenea set poate da o notă modernă și poate înveseli instantaneu aspectul băii din noua locuință. E recomandat să îl alegi în funcție de stilul de design preferat al locatarilor: un set clasic sau modern, cu un design minimalist sau din contră, în culori vii și vesele. De obicei seturile sunt gata ambalate într-o cutie specială, așa că e cu atât mai ușor de oferit drept cadou de casă nouă.

2. Set de pahare.

Clasicul set de pahare este oricând binevenit în orice locuință, mai ales dacă alegi unele elegante, de cristal, potrivite pentru ocazii speciale sau mese festive. Dacă vrei însă să dai o notă modernă cadoului tău de casă nouă, alege ca alternativă un set mai amuzant, de exemplu un set de pahare de cocktail sau pentru shot-uri de băuturi.

3. Shaker pentru băuturi.

Separat sau în completarea unui set de pahare, alege drept cadou de casă nouă un shaker de băuturi pentru prepararea unor cocktailuri delicioase. Un astfel de cadou este binevenit, mai ales că o  băutură preparată cu un astfel de dispozitiv poate să încălzească imediat atmosfera în noua locuință. Un astfel de cadou vine de obicei însoțit de câteva rețete de cocktail delicios, numai bune de a fi preparate instant.

4. Lampadar.

Un lampadar nou este o piesă de design necesară în orice locuință. De multe ori ajută la completarea decorului, pe lângă faptul că lumina ei are rolul de a îndulci atmosfera, de a o face mai plăcută și mai fermecătoare. Pentru a fi sigur că nu dai greș cu alegerea cadoului tău, alege un lampadar cu un design simplu și elegant, care se potrivește oricărui tip de interior și îi conferă o notă modernă.

5. Ramă sau set de rame foto.

Poți fi sigur că o ramă sau un set de rame foto este un cadou potrivit de casă nouă. Se va potrivi în orice decor și va ajuta pe cei ai casei să adune amintirile lor de acum încolo. Alege unele cu o ramă simplă, modernă, în tonuri de alb, negru, maro sau chiar gri metalizat, potrivite oricărui tip de interior. Dacă știi că noi locatari sunt iubitori ai ultimelor tehnologii, alege în schimb o ramă foto digitală.

6. Pătură decorativă.

O pătură cu un design interesant poate fi cadoul ideal atât pentru o persoană singură, cât și pentru o familie cu copii. Un imprimeu jucăuș sau clasic și un material ușor, moale și pufos de fleece poate încălzi instant inimile oricui.

7. Perdele noi.

Poți opta și pentru alte tipuri de materiale textile dacă vrei să faci cadou ceva practic și util. Un set de perdele moderne, cu o textură din fibre naturale, este potrivit în orice ambient și poate conferi un aspect unitar încăperii. Dacă știi gusturile și preferințele în materie de culoare și design ale noilor proprietari, îți va fi cu atât mai ușor să alegi modelul potrivit pentru locuința lor.

8. Covoraș de intrare.

Un alt cadou amuzant dar și practic pentru o casă nouă este un mesaj de bun venit cu care vizitatorii să fie întâmpinați în locuință. Alege un covoraș practic pentru intrarea în casă, care poate fi inscripționat cu un mesaj haios de bun venit.

Mutatul în casă nouă reprezintă întotdeauna o sursă de satisfacție, în primul rând pentru proprietari dar și pentru prietenii sau rudele acestora, care au ocazia de a face cadouri. Alege cu bucurie cadourile pe care le faci noilor locatari, astfel încât să fiți cu toții încantați, atât pentru faptul că au fost oferite cât și pentru că au fost primite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.