C.S.M. Lugoj retrospectivă (III)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După jocul inaugural de pregătire din Banat (14.09.) cu fosta campioană maghiară Bekescsaba BRSE, C.S.M. Lugoj s-a deplasat la Cluj, la „Trofeul Centenarului Universitatea Cluj: 1919/2019”, între  20 și 22  septembrie), unde a câștigat trofeul jubiliar al cente-narului existenţei prestigiosului club ardelean, într-un triunghiular la care au mai luat parte gazdele și clubul maghiar Jaszbereny RK, locul şase în campionatul trecut în ţara vecină. S-au jucat meciurile  RK Jaszbereny – Cluj = 3 : 2 , Lugoj – RK Jaszbereny = 3 : 1 și Lugoj – Cluj = 3 : 2. Jocuri de pregătire necesare, adversari de nivel mediu, victorii de moral, înaintea ultimei acțiuni amicale precedente startului intern din 2019.     

Adică tradiționalul patrulater internațional Cupa CSM Lugoj, ediţia a zecea, la care au participat:  C.S.M. Volei Alba Blaj – campioana naţională a României, Zeleznicar Lajkovac – campioana Serbiei, „U” NTT Data Cluj și C.S.M. Lugoj. S-au disputat jocurile:  Blaj – Cluj = 3 : 0, Lajkovac –  Lugoj = 3 : 0, Blaj  –  Lajkovac = 3 : 1, Lugoj – Cluj = 3 : 1, Lajkovac – Cluj = 3 : 1, Lugoj – Blaj  = 0 : 3. Turneul care a avut darul de a regla mecanismul angrenajului 2019-2020 al tehnicienilor Segrt și Grbic, rămași pe banca tehnică a lugojencelor după ce, în  campionatul încheiat în primăvară, obținuseră cu Diana Balintoni & co prima calificare din istoria sportivă a Lugojului în Europa, ediția 2020 a Cupei Challenge.

După care, start în competiţia oficială! Una interesantă în prima ligă de volei, în care, odată cu dispariţia din peisaj a echipei Capitalei, C.S.M. Bucureşti, o altă fostă campioană îi lua locul. Dacă Volei Alba Blaj, C.S.M. Târgovişte și Ştiinţa Bacău îşi păstrau condiţiile şi ambiţiile, apărea un new – Dinamo Bucureşti schim-bat mult faţă de sezonul trecut, încărcat cu vedete şi obligat să se bată la medalii, chiar la titlu.  De asemenea, erau informații clare privind faptul că CSU Belor Galaţi – total renovat şi consolidat financiar, Argeş Piteşti – cu stabilitate şi achiziţii spectaculoase, C.S. Medgidia – cu elan şi forță financiară, Universitatea Cluj și Rapid București – cu omogenitate şi transferuri eficiente, se vor constitui adversari redutabili pentru C.S.M. Lugoj în noul sezon. Club care avea obiectiv accederea în Play-Off, între primele șase grupări din România. Ceva mai dificil de realizat decât cu un an înainte, în noua conjunctură.

În ce priveşte distribuţia cu care Lugojul încerca să abordeze primele jocuri, certitudinile se numeau postul de cordonator, unde Diana Balintoni venea, pe lângă valoarea certă, cu o mare experiență competițională (rezervă Bianca Albăstroiu), de universal, cu Nina Kocic pornind în al doilea sezon pentru Lugoj (rezervă Alexandra Panțiru), și de central, în care tandemul Daiana Roman – Andreea Petra (cu variantă de înlocuire Andra Badiu Savu – 15 ani) respirase aerul întrecerilor internaționale pentru România. În rest, pe postul de extremă doar sârboaica Tamara Ignic părea titulară, pentru celălalt post candidând Laura Petria (Lungu), revenită după naștere, Alexandra Cauc și talentata junioară Georgiana Popa (16 ani). O altă revenire – Adriana Popa (Rotaru) urma să acopere postul de libero, împreună cu Patricia Bărbulescu (tot 16 ani). Foarte importantă prezența la antrenamente și meciuri a junioarelor de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, toate cele trei sportive fiind componente ale loturilor naționale de junioare sau cadete ale României, cu participări la competiții internaționale oficiale.

Omogenitate și la nivelul staff-ului tehnic, tinerii antrenori sârbi Ugjesa Segrt și Dragan Grbic fiind extrem de util ajutați în planul pregătirii fizice de Vasile Canea, nume constant în performanțele realizate de echipă în cei nouă ani consecutivi (2010-2019) pontați în prima ligă de C.S.M. Lugoj.

Program favorabil în primele etape, lucru important pentru tonusul moral al lotului, care avea să înceapă ediția de campionat cu cinci partide abordabile, din care în mod cert se puteau obține puncte valoroase la zestrea turului. Debut pe teren propriu cu Piteștiul, deplasare la Medgidia, meci pe teren propriu cu Clujul, ieșire în Giulești, la Rapid și revenire în Lugoj cu Voluntari. După care, brusc, ciocniri cu Dinamo, Bacău, Târgoviște, Galați și Blaj. Totul se derula între 5 octombrie și 14 decembrie.

Startul, ca orice început, se prefigura cu emoții și deloc ușor, având în vedere numele importante din tabăra adversarelor. Povestea primelor două partide, rezultatele și statistica primară le veți putea citi în numărul viitor.

(va urma)

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.