C.S.M. Lugoj 2018 – start la Primărie!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un prim pas important în tentativa de a dezamorsa situaţia dificilă a secţiilor C.S.M. Lugoj a fost făcut în cursul săptămânii trecute. Pe două mari direcţii necesare, ambele deficitare în anii trecuţi.

Prima – creionarea şi alocarea unor bugete mai aproape de necesităţile materiale enunţate valoric de secţii, respectând prioritar criterii clare de performanţă. Obiectiv  realizat în principiu, chiar dacă niciuna dintre secţii nu consideră suficientă suma prezentată, având în vedere nivelul de cheltuieli al lui 2017 şi restanţele acumulate.

A doua –  repartizarea, din bugetul total al C.S.M., al unor sume fixe – bugete ale fiecărei secţii (premieră din acest an), lucru ce va ordona şi eficientiza cu siguranţă cheltuielile în fiecare domeniu, atât timp cât nu vor apărea cheltuieli neprevăzute, la nivel de club, care să afecteze sumele alocate la această oră.

La invitaţia primarului Lugojului, ing. Francisc Boldea, antrenori şi conducători din club, box, fotbal, gimnastică, handbal, lupte – libere, greco-romane şi volei au luat la cunoştinţă sumele repartizate pentru anul calendaristic 2018, dezbaterea privind nivelul acestora şi noul mod de lucru  la C.S.M. Lugoj durând aproximativ o oră şi jumătate.

S-a hotărât ca, din bugetul total al C.S.M. Lugoj, în sumă de 2.340.000 de lei (valoare care include şi cheltuielile de funcţionare ale clubului), secţiile să beneficieze de:

Box: 20.000 lei (aceeaşi sumă urmând a se acorda din partea C.J.Timiş), total 40.000 lei.

Fotbal: 650.000 lei (suplimentare în cazul promovării în Liga a II-a de la C.J.Timiş)

Gimnastică: 15.000 lei (aceeaşi sumă urmând a se acorda din partea C.J.Timiş), total 30.000 lei.

Handbal: 20.000 lei

Lupte grecoromane: 40.000 lei (aceeaşi sumă urmând a se acorda din partea C.J.Timiş), total 80.000 lei.

Lupte libere: 45.000 lei (aceeaşi sumă urmând a se acorda din partea C.J.Timiş) total 90.000 lei

Volei  Divizia A 1:  1.250.000 lei

Volei Divizia  A 2:  30.000 lei (grupare nouă, constituită din cadete şi junioare)

Total: 2.070.000 lei,  buget pentru competiţii alocat de Consiliul Local Lugoj

De remarcat că, în 2017, cheltuielile totale înregistrate de C.S.M. Lugoj  s-au ridicat la 1.831.030 lei. Evident, prin structura competiţiei, voleiul de A 1 (cu 961.030 lei, din care 676.450 lei în 2017 şi 284.580 lei datorii din 2016) şi fotbalul din Liga a III – a (cu circa 700.000 lei, parte din aceştia restanţe din 2016), au fost consumatoare mai mari de fonduri, ambele însă îndeplinindu-şi sau chiar depăşind obiectivele de start.

Un buget pe 2018 echilibrat şi prioritizat, chiar suficient în condiţiile în care fiecare secţie are obligaţia de a atrage, pentru completările necesare, fonduri extrabugetare din sponsorizări.

Rămâne deocamdată problema serioasă datând de câţiva ani, cu valori tot mai mari de la sezon la sezon. Sumele restante către sportivii absolut tuturor secţiilor şi furnizorii de servicii ai C.S.M., ce vor trebui într-un final achitate. O problemă ce ţine de normalitate şi performanţă. Mai ales având în vedere adversarele din competiţiile puternice la care participăm, în care numele oponente sunt sportivi de certă valoare internaţională.

Speranţe sunt, pasul înainte fiind evident în întrunirea prezentată, chiar dacă au existat inevitabile controverse şi luări de poziţii. Competiţiile reîncep la finele săptămânii (voleiul a reluat pregătirea zilnică din 3 ianuarie) şi ne-am dori ca Lugojul să rămână în continuare un nume de referinţă şi performanţă la nivelul Clubului Sportiv Municipal. Cu siguranţă, este posibil. Noi ne dorim asta.

Dan H. BRUDIU

 

Despre admin 6693 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.