Burse municipale pentru elevii lugojeni

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Local Lugoj continuă programul de acordare a burselor municipale. Festivitatea de acordare a burselor municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2016-2017 va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 13.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”. În conformitate cu Regulamentul de acordare a burselor municipale, aprobat de Consiliul Local Municipal Lugoj, pentru înscrierea în program este necesar ca elevii din clasele V-XII să participe la cel puţin o activitate extracurriculară.

În funcţie de specificul activităţilor extracurriculare desfăşurate de elevi, bursele municipale sunt împărțite în două categorii – burse municipale civic-culturale şi burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelenţă – în valoare de 100 lei/lună, de performanţă – în valoare de 75 lei/lună şi de merit – în valoare de 50 lei/lună.

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obţinute, conform unui algoritm de calcul, din performanţele educaţionale şi activitatea extracurriculară.

Pe baza situaţiilor transmise de Con-siliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ de stat de pe raza municipiului, Primăria Lugoj a aprobat acordarea următoarelor categorii de burse municipale: 42 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelenţă, 14 burse de performanţă, 14 burse de merit, respectiv 26 de burse sportive, din care 12 burse de excelenţă, 12 burse de performanţă şi 2 burse de merit. Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2015-2016 este de 26.750 lei, din care 15.750 lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.000 lei pentru bursele municipale sportive.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.