Bugetul Lugojului din acest an se ridică la 180 de milioane de lei

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Lugoj a anunțat că a fost definitivat proiectul de buget pe anul 2019 și, începând din data de 19 martie, este afişat la avizierul și pe pagina web a primăriei, putând fi consultat de către cei interesați. Primarul Francisc Boldea a declarat pentru lugojeanul.ro, că bugetul pentru acest an este de circa 180 de milioane de lei.

„Filosofia bugetului prevede toate sumele necesare pentru funcționare. În jur de 69 de milioane de lei, doar din bugetul local, iar pentru dezvoltare în jur de 107 milioane de lei. Pentru funcționarea Executivului vor fi alocate în jur de 12 milioane de lei, pentru Învățământ în jur de 5,7 milioane, la Sănătate în jur de 5,6 milioane de lei. Cea mai mare sumă este pentru Direcția de Asistență Socială 13,7 milioane de lei, pentru că de anul acesta trebuie să plătim și asistenții personali ai persoanelor cu handicap”,

a spus primarul Lugojului.

Instituțiile care aparțin de Primărie vor fi primele: Casa de Cultură aproximativ două milioane de lei, Poliția Locală trei milioane de lei, la Sere și Spații Verzi două milioane de lei.

Cele mai importante investiții

„Pentru investiții e cuprinsă ce mai mare sumă. Avem în jur de 120 de obiective prevăzute în acest an. Unele cu finalizare anul acesta, cum ar fi Ștrandul, Splaiul Morilor, bazinul acoperit. Cea mai importantă investiție este podul peste râul Timiș, având în vedere că vechiul pod e ieșit din garanție și experții au dat calificativ nesatisfăcător, adică ne impun să închidem podul. E absolut necesar un pod nou, într-un interval scurt de timp. Un an sau doi! Pentru că Lugojul nu poate rămâne într-un singur pod pentru traficul auto”,

a declarat Francisc Boldea, care a mai precizat că vor intra în reabilitare și pasarela CFR și pasarela din Cotu Mic. Va demara și o lucrarea de reabilitarea a centrului civic al orașului – pasajul pietonal Mocioni.

„Anul acesta vom începe lucrările pe primul tronson, zona de la fosta cofetărie Nicol, unde se va schimba tot. Vor fi înlocuite rețele de canalizare, de apă, pavajul. Va fi o reabilitare totală”, a mai spus Boldea.

Bugetul va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința din luna aprilie.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.