Buciu se plânge că există funcționari în Primărie care sabotează mereu activitatea

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, în prezent consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu, a vorbit despre activitatea din Primăria Lugoj, la o emisiune a postului Tele Europa Nova din Timișoara.

Buciu nu și-a schimbat părerile și spune că proiectele administrației au mers mai greu și din cauză că o serie de funcționari nu sunt destul de pregătiți sau le sabotează.

Edilul vorbește despre o majoritate „care nu pune osul” și chiar despre funcționari aflați în posturi cheie. „Cel mai mare impediment a fost și este în continuare gradul de pregătire a anumitor funcționari publici, dorința lor de a construi ceva pentru oraș.

Încet, încet am adus oameni noi, care s-au integrat foarte bine. Sunt oarecum sabotați de colegii lor mai vechi, care nu înțeleg progresul, nu vor să iasă din confortul lor sau din obiceiurile lor. Au dispărut avantajele pe care le aveau cu anumite firme, în relația cu Primăria.

„Unii refuză să se adapteze la vremurile pe care le trăim”

Normal, sunt nemulțumiți! Unii refuză să se adapteze la vremurile pe care le trăim, să-și crească competențele. De exemplu, am trecut acum la un sistem digitalizat, în care, în Primărie, nu mai există nicio hârtie. Cetățeanul vine la registratură cu cererea, noi o scanăm și pleacă pe circuit așa.

Toate semnăturile se pun electronic. Unii dintre ei au zis că își dau demisia, pentru că nici nu știu să deschidă laptopul sau calculatorul”, a declarat Buciu. Fostul primar spune că această situație se va rezolva, însă foarte greu, deoarece funcționarii publici pot fi foarte greu concediați.

„Nici nu poți să-i dai afară, că ați văzut, instanțele le apără drepturile, indiferent că taie frunze la câini sau nu. Acesta a fost cel mai mare impediment, faptul că funcționarii existenți, majoritatea dintre ei, nu pun osul la schimbarea Lugojului.

Spuneam că primarul cutare nu a făcut aia, nu a făcut aia. Nu au fost de vină doar primarii! Există un corp de funcționari, câțiva cu rol cheie în Primărie, care sabotează permanent activitatea administrativă.

Există funcționari care au înțeles ce vrem și își fac bine treaba, dar există și acest tip de funcționari, care nu își asumă răspunderea, nu vor să citească, nu vor să ne dea sfaturi corecte, ne îndrumă pe căi greșite, noi trebuie să ne informăm în zece părți, în loc să avem încredere în ei și să mergem înainte.

Încet, încet o să rezolvăm și treaba asta”, a mai spus Claudiu Buciu.

Într-un comentariu la postarea pe Facebook a articolului de mai sus, reprodus din Lugojeanul.ro, consilierul județean PSD Nicu Bădina le ia apărarea funcționarilor cinstiți și corecți din primărie. Sub titlul „Șpăgarul-șef pe făraș”, Bădina notează:

«„Mizeria“ de sub preș a găsit scuze pentru incompetență și prostie. Milioane de lei cheltuiți pentru studii și proiecte de vis nu-și găsesc finalizarea. Funcționarii cinstiți și corecți din primărie, nu ca șpăgarul-șef, trebuie să mai aibă răbdare până la sărbătorile de iarnă. S-a pus la cale debarcarea teleleului. Nu poți sta în Germania și să faci pe consilierul primarului la Lugoj».

(N. S.)

 

1 comentariu

  1. El, demisul din functie,nu greșește niciodată,nici când e prins cu minciuna în gură,cu rața în buzunar,înșelătoria în acte și cu șpaga la purtător.El nu vrea sa fie sancționat niciodată,căci el nu greșește niciodată!El doar vrea sa ne salveze,desi șpaga,minciuna,ipocrizia și infantilitatea administrativa este meseria și unica sa calificare! În plus,aparițiile publice sigur îi vor mai aduce doua,trei voturi de pe urma prieteniior și a combinatorilor și samsarilor de terenuri.Trufia lui, hrănită cu mânie și adăpată abundent cu lăcomie devine diabolică, se transformă într-o furie distructivă și dezgolește cele mai hâde și mai sulfuroase părți ale demisului frustrat și cu orgoliul sângerând, gata să facă orice pentru a distruge ce până mai ieri mima că el însuși construiește.Nu va reuși.Ceea ce reușește însă să ne învețe demisul,este cum nu trebuie să fim! Nu trebuie să fim lacomi, mincinoși, complotiști, intriganți, hoți… și mai ales, trufași!Ar trebui să plece în Germania cu coada intre picioare,dacă nu ar fi prea orgolios și prea mândru de propriile-i păcate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.