Buciu nu vrea să asfalteze străzile Lugojului. Dar nici nu va mai avea ocazia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Am rămas de-a dreptul consternat când am citit pe Lugojeanul.ro un articol cu titlul „Fără covoare asfaltice noi, pe străzile Lugojului, pentru mai mulți ani de acum încolo”.

Am citit mai departe și am constatat că titlul a rezultat din declarațiile Buciului la podcastul „Direct la subiect”. Cine îl mai invită la fel și fel de emisiuni pe acest individ care se consideră primar ales (în realitate un șpăgar de ultimă speță, conform propriilor declarații: șpăgar de 15 ani), ori nu este jurnalist, ori este mituit.

Mă frământă însă întrebarea lugojeanului de rând: în ce calitate își permite Buciul să facă astfel de declarații, privind viitorul Lugojului, dacă el este demis de doi ani și nu mai are atribuții decât de consiliere.

Oare primarul de drept al orașului, chiar dacă este interimar, nu poate să-l contrazică sau să-l reducă la tăcere?

Pentru că individul vorbește despre viitorul orașului în numele lugojenilor și în numele primarului care este primar.

Dar iată ce a declarat individul care încă se consideră primar, și mai ales primar ales, ca și cum ceilalți primari de până la el n-au fost aleși, ci numiți.

În paranteză, aș vrea să spun, să-l sfătuiesc să nu mai candideze, pentru că, dacă se consideră deja primar ales, poate că lugojenii care s-au deșteptat și redeșteptat nu mai aleg un primar deja ales.

În fine, iată textul din Lugojeanul.ro:

„Fără covor asfaltic nou pe străzile Lugojului pentru ani buni, de acum încolo. Administrația locală se pregătește pentru o nouă achiziție publică doar pentru plombarea gropilor din asfalt. Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar, Bogdan Blidariu, spune că s-a ales această soluție din cauza problemelor existente la rețelele subterane, care trebuie înlocuite în totalitate. „Până când nu vom rezolva problemele fundamentale ale Lugojului și nu vom schimba rețelele din subteran, nu vom face decât să întreținem drumurile. Adică o să reparăm gropile, așa cum avem și acum procedura în curs și o să începem să reparăm gropile. Covor de asfalt nu turnăm. Lugojul are două mari probleme. Una, rețelele subterane care nu sunt schimbate sau făcute prost și avem avarii pe ele toată ziua. Ați văzut că se sparge tot timpul câte o țeavă, inclusiv pe rețelele așa-zise noi. Și a doua mare problemă este că s-a asfaltat pe piatră cubică. Orice asfalt pus peste piatră cubică se deteriorează. Deci aruncăm toată ziua bani, să asfaltăm peste piatra cubică. Fosta administrație, în 12 ani, a asfaltat de 25 de milioane de euro. Vedeți și dumneavoastră care e calitatea străzilor. Ar fi iresponsabil să turnăm toată ziua covor de asfalt, doar pentru că dă bine.

Nu putem să ne batem joc de banii cetățenilor, sub nicio formă. Mai bine merg acasă decât să fac așa ceva. O să reparăm gropile până când rezolvăm celelalte probleme”,

a afirmat Buciu, la podcastul „Direct la subiect”, și a mai declarat că administrația locală se află în discuții cu Aquatim, care se pregătește să preia serviciul de furnizare a apei și canalizării și a identificat o sursă de finanțare pentru schimbarea rețelelor și refacerea stației de epurare”. Vorbe, vorbe, vorbe!

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.