Blocul MApN se reabilitează de peste 15 ani de zile. Primăria se tot judecă cu constructorul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un bloc din fosta Unitate Militară Lugoj, care aparține Primăriei, se află de peste 15 ani în proces de reabilitare. Constructorul este fostul președinte PSD Lugoj, Dănuț Miloș, pe care Primăria Lugoj l-a dat recent în judecată, din nou, pentru rezilierea contractului și despăgubiri. Miloș s-a judecat și cu fosta administrație locală, condusă de colegul său de partid, Francisc Boldea, care a refuzat să-i plătească o parte din lucrările executate. A câștigat procesul, însă de atunci nu s-a mai făcut nimic la acest bloc.

„Noi trebuie să refacem expertiza tehnică a clădirii, că a căzut acoperișul, și încă o documentație tehnico-economică, să vedem cât ar costa reabilitarea. Eu nu mai pot să-i atribui lui, din nou, lucrarea, pentru că nu mă lasă legea. Nu pot să-i actualizez contractul, care era pe două milioane, acuma, după atâția ani. Contractul nu a fost atacat de nimeni, acum se reziliează și îl evacuăm. Bine, citind clauzele contractuale, e expirat de mult, dar tot instanța va trebui să decidă”,

a spus Claudiu Buciu, actualul primar al Lugojului, care a mai dezvăluit că pentru a renunța la contract, Dănuț Miloș i-ar fi cerut postul de director la Meridian.

Dănuț Miloș spune că, dacă actualul primar ar fi fost de acord să-i actualizeze contractul, el ar fi terminat lucrările, însă acum Primăria i-a cerut insolvența, din cauza unor impozite pe care le datorează.

„Domnul primar m-a rugat să merg la dumnealui, să vedem ce facem cu contractul, care este încă în vigoare. Primul lucru pe care mi l-a spus a fost că nu are bani să facă blocul. Bine, eu sunt de acord cu rezilierea, dar în anumite condiții, că eu am avut de pierdut. A spus că mă caută, ca să aflu că m-a dat în judecată”, declară constructorul. Dănuț Miloș spune că discuția despre postul de director al Meridianului nu avea nicio legătură cu contractul pentru blocul de locuințe. „Ne-am întâlnit, odată, pe Podul de Fier și era în perioada în care erau problemele cu Meridian. E adevărat că eu m-am oferit să preiau Meridianul și, cu experiența pe care o am, să rezolv problemele de acolo, dar era în perioada în care o adusese pe doamna din Dubai și nu a vrut. Cele două discuții sunt diferite și nu au legătură”,

afirmă Miloș. Lucrările de reabilitare a blocului și realizarea celor 48 de apartamente destinate tinerilor mai pot fi reluate doar după finalizarea procesului. Asta se poate întâmpla peste ani mulți, având în vedere că ultimul proces dintre cele două părți a durat opt ani, scrie Lugojeanul.ro.

Nicolae LAIEȚIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.