6 caracteristici importante de urmărit pentru a alege scaunul cu rotile potrivit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Achiziționarea unui scaun cu rotile nou este o decizie importantă. Unii oameni pot chiar echivala achiziționarea acestui dispozitiv de mobilitate cu cumpărarea unei mașini.

Achiziționarea unui scaun cu rotile nou este o decizie importantă. Unii oameni pot chiar echivala achiziționarea acestui dispozitiv de mobilitate cu cumpărarea unei mașini. Îl vei folosi zilnic, ai nevoie de el pentru a ajunge de la punctul A la punctul B și există caracteristici specifice care vei dori să-ți satisfacă nevoile și preferințele personale.

Scaunele cu rotile nu mai sunt de o singură dimensiune. Există multe tipuri diferite de scaune cu rotile disponibile astăzi. Ele vin cu caracteristici personalizabile, diverse forme, dimensiuni și design. Ceea ce alegi poate avea un impact uriaș asupra nivelului tău de confort, ușurința în deplasare și satisfacția generală cu achiziția. Cel mai recomandat lucru este sa-l achizitionezi dintr-un magazin de tehnica medicala specializat.

Îți vom oferi câteva sfaturi despre ce ar trebui să iei în considerare atunci când cumperi un scaun cu rotile. Dar, înainte de a intra în caracteristicile specifice, este important să ne gândim cum, unde și cât de mult va fi folosit scaunul cu rotile.

Cum va fi folosit scaunul cu rotile?

Există multe motive pentru care este posibil să ai nevoie de un scaun cu rotile. Este posibil să ai nevoie de el temporar, ocazional sau permanent. Modul în care îl utilizezi îți va influența foarte mult decizia. Ia în considerare aceste întrebări despre utilizarea scaunului cu rotile:

 • Cine îl va folosi des? Cât timp vei petrece cu persoana respectivă?
 • Unde va fi folosit cel mai mult – în casă? În afara casei?
 • Cum va fi transportat scaunul cu rotile? Trebuie pliat?
 • Pe ce fel de teren va fi folosit? Trotuare? Rampe? În aer liber?
 • Pentru ce va fi utilizat scaunul cu rotile? Pentru o afecțiune fizică sau medicală?

Punerea acestor întrebări te va ajuta să înțelegi mai bine ceea ce cauți și opțiunile potențiale de luat în considerare.

6 caracteristici importante ale scaunului cu rotile de luat în considerare

Iată 6 caracteristici importante ale scaunului cu rotile pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când compari opțiunile în timpul procesului de cumpărare sau închiriere:

 • Manual sau electric?

Aceasta este poate cea mai mare distincție pe care va trebui să o faci atunci când alegi un scaun cu rotile. Vrei să mergi cu un scaun cu rotile manual mai tradițional sau să optezi pentru o opțiune electrică mai puternică? Dacă ai o mobilitate limitată, o anumită stare de sănătate sau ai nevoie de asistență suplimentară, un scaun cu rotile electric are mai mult sens.

Dar, dacă ai nevoie doar temporar sau ocazional de un scaun cu rotile, unul manual poate fi mai potrivit pentru nevoile tale. Unii oameni preferă pur și simplu un stil în detrimentul celuilalt pe baza preferințelor personale sau a factorilor de cost.

 • Dimensiunea scaunului cu rotile

Mărimea contează atunci când alegi un scaun cu rotile. Este foarte important să găsești un scaun care să aibă dimensiunea corectă sau ai putea avea probleme de potrivire în scaun dacă este prea mic sau poti aluneca din el dacă este prea mare. Asigură-te că măsori lățimea și înălțimea scaunului.

Trebuie luate în considerare vârsta, greutatea și înălțimea corpului tău. Amintește-ți că există scaune cu rotile special concepute pentru copii și adulți de toate formele și dimensiunile. De asemenea, nu uita că fiecare scaun are o limită de greutate maximă. Toate modelele vor contura dimensiunile totale ale lățimii și înălțimii scaunului. Asigură-te că le verifici.

 • Suporturi pentru brațe și picioare

Suporturile pentru brațe și picioare sunt concepute pentru a-ti oferi sprijin și confort. De asemenea, trebuie să fie robuste și sigure atunci când te muți din scaunul cu rotile pe pat si invers. Există o varietate de modele de suport pentru brațe și picioare de luat în considerare. Lungimea, capacitatea de a te mișca și balansarea suporturilor pentru brațe și picioare îți vor oferi confort, manevrabilitate și flexibilitate mai mare.

 • Depozitare și transport

Ușurința de depozitare a unui scaun cu rotile este ușor de trecut cu vederea. Este important să alegi un model care nu numai că iți va satisface nevoile de mobilitate acasă, ci oriunde trebuie să mergi. Depozitarea și transportul scaunului tău cu rotile nu trebuie să fie un proces dificil. Ia în considerare întotdeauna dimensiunea scaunului și vehiculul sau tipului tău de transport. Dacă conduci o mașină, ia în considerare un scaun ușor, si care se pliaza. Asigură-te că scaunul tău corespunde nevoilor tale de depozitare și transport înainte de cumpărare.

 • Roțile

Roțile pe care le alegi sunt importante. Trebuie să se potrivească nevoilor tale de mobilitate. De exemplu, dacă folosești frecvent scaunul în aer liber, vei avea nevoie roti mai durabile, proiectate să funcționeze pe mai multe suprafețe. De asemenea, dorești roti care necesită întreținere redusă, cum ar fi cele umplute cu spumă. Benzile de rulare și aderența pot fi considerente importante dacă folosești scaunul cu rotile afară în timpul iernii sau când suprafața este alunecoasă.

 • Suport pentru înclinare și spate

Cantitatea de sprijin de care ai nevoie va varia în funcție de nevoile tale, starea medicală, mobilitatea, dimensiunea și alți factori. Este esențial să găsești un scaun care să-ți ofere cantitatea potrivită de sprijin pentru spate și cap.

Dacă ai nevoie de mult sprijin, scaunele cu rotile cu înclinare în spațiu îți oferă o varietate de opțiuni de poziționare – acest lucru îți permite să ajustezi scaunul pentru a-ti satisface nevoile și a te asigura că ești complet confortabil.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.