„Biblioteca de buzunar” la Școala Gimnazială Nr. 2

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În Săptămâna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii, 1-7 aprilie 2019, Asociația AlternativEd a lansat clubul de lectură pentru copii „Biblioteca de buzunar”, un proiect de promovare a lecturii şi a cărţilor pentru copii, un bun prilej de încurajare a elevilor să citească, să înţeleagă rolul lecturii în formarea personalităţii, să opteze pentru lecturi de calitate, să preţuiască cărțile și autorii acestora.

„Biblioteca de buzunar” a venit în școlile și grădinițele din Lugoj (satele și comunele alăturate) și a invitat copiii să intre în universul fascinant al cărților. A ajuns și la Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj, unde, timp de mai multe ore, alături de voluntari, a deschis porțile poveștilor cu tâlc, a desenului și a veseliei.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unor ateliere de lectură și și-a propus să dezvolte abilitățile de ascultare și înțelegere a unui text scris și ilustrat, concentrarea și atenția, stimularea memoriei, dezvoltarea imaginației, îmbunătățirea comunicării și a exprimării verbale, a vocabularului, dobândirea de noi cunoștințe, formarea gândirii critice și a unui sistem de valori, dezvoltarea inteligenței emoționale și relaționale. Elevii ciclului primar au ascultat povești, au desprins morala acestora, apoi au ilustrat fascinantele personaje și întâmplările prin care acestea au trecut.

Mulțumim Asociației AlternativEd pentru o zi de neuitat în lumea poveștilor fără vârstă!

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.