Aproape 1000 de lugojeni au donat sânge în ultimul an. Rotary vă așteaptă la o nouă acțiune

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O nouă ediție a Campaniei „Donează Sânge, Salvează Vieți” va avea loc în luna aprilie la Spitalul „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj. Mai exact, în zilele de 22 și 23 aprilie, listele organizatorilor de la Rotary Club Lugoj sunt deschise pentru aproximativ 50 de donatori pe zi. Sugestia organizatorilor este ca persoanele care doresc să doneze să se anunțe în prealabil pe pagina de facebook a clubului, pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții. Acțiunea începe în cele două zile de la ora 8.30.

Noi așteptăm donatorii, ca de obicei, în jur de 40-50 de persoane pe zi. Ca să nu se aștepte prea mult pentru donare ar fi indicat ca toată lumea să se programeze. Noi avem o listă de așteptare, îi așteptăm pe cei doritori să se înscrie pe pagina de facebook a Rotary Club Lugoj sau să sune la secretariatul spitalului pentru a se programa”, a declarat Mariana Agache, past president Rotary Lugoj.  

De asemenea, donatorii trebuie să știe că sunt anumite condiții pe care trebuie să le îndeplinească. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, dar și alte cerințe de care trebuie să țină cont.

Este important ca persoana respectivă să fie sănătoasă, să nu fi luat antibiotice sau alte medicamente înainte să doneze, să nu mănânce gras cu o seară înainte, să nu bea, să nu fumeze cu două ore înainte, dacă se poate. E foarte important ca oamenii să nu vină flămânzi, ca să nu li se facă rău, pentru că se recoltează cam 450 ml de sânge.  Trebuie să  fie hidratați și să fi trecut 90 de zile la femei, respectiv 70 de zile la bărbați de la ultima donare.

Campania “Donează Sânge, Salvează vieți” a împlinit în luna martie un an de la debutul din Lugoj, timp în care aproape 1.000 de donatori au dorit să facă un gest pentru semeni. Inițiatorii evenimentului spun că deja există donatori fideli, care la fiecare 70 de zile trecute de la ultima donare sunt prezenți la spital pentru a repeta gestul.

Alina DAMIAN

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.