Bârfele de la Ceasul Electric [1212]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Ceapa verde și ridichile roșii. Ceapa verde, ridichile roșii și salata galbenă de la Supermarketul Carrefour de pe strada Nicolae Bălcescu stau toate laolaltă într-un coș de nuiele, străjuite de un stâlp subțire și mare pe care este afișat mare și subțire prețul: 1,99 lei.

Vrei un mănunchi de ceapă verde la prețul ăsta, îl pui într-o pungă și te plimbi cu el printre rafturi până la casă. Vrei o legătură de ridichi roșii la prețul ăsta, o pui într-o pungă și te plimbi cu ea printre rafturi până la casă. Vrei o salată galbenă la prețul ăsta, o pui într-o pungă și te plimbi cu ea printre rafturi până la casă.

De ce doar până la casă? Pentru că doar până la casă e valabil prețul ăsta. Casa, ca orice casă care se respectă (dar nu respectă pe nimeni!), dublează printr-o simplă scanare prețul. Bârfitori cum suntem, noi, ăștia de la Ceasul Electric, am încercat să descifrăm misterul.

Ne-am dus din nou la coșul de nuiele în care stau laolaltă ceapa verde, ridichile roșii și salata galbenă. Și am căutat alți stâlpi cu alte prețuri. Și am găsit și stâlpii și prețurile. Numai că stâlpii erau mai mici, iar prețurile mai mari. Probabil din această cauză s-au amestecat cu ceapa verde, ridichile roșii și salata galbenă, lăsându-l la vedere doar pe stâlpul acela subțire și mare pe care era afișat mare și subțire prețul: 1,99 lei.

♦ Iluminatul public cu barosul. Dacă pe strada Insulei există un stâlp de iluminat public al cărui bec se aprinde doar în nopțile fără soț și face pe nebunul în nopțile cu soț (cam cum era cu circulația mașinilor pe vremea lui Ceaușescu), pe strada Teiului, la nr. 24, există un stâlp de iluminat public al cărui bec nu se aprinde nici în nopțile cu soț, nici în nopțile fără soț, ci numai când îl lovești cu barosul. În zadar a făcut locatarul de la nr. 24 sesizări și plângeri la Enel, la Primărie, la „Împărăție”, cum se zice, că nimeni n-a cata-dicsit să-i răspundă. Supărat că nimeni nu-l bagă în seamă, omul a luat un baros și i-a tras una stâlpului de… s-a aprins lumina. De atunci, când becul face pe nebunul, omul ia barosul, se duce la stâlp și îi trage una. Că numai așa se aprinde lumina, care îi luminează noaptea casa, curtea și grădina.

♦ Piața agroalimentară a devenit piață agrovestimentară. Ca la balamuc, în piață te agresează indivizi și individe care te îmbie ba cu țigări, ciorapi, cizme, chiloți, ba cu șuruburi, pantaloni, cămăși, lanterne etc., ba cu ceapă, salată, brânză, spanac, cartofi, roșii, slănină, flori etc., de unde deducem că denumirea pieței s-a schimbat în… agrovestimentară!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.