Bârfele de la Ceasul Electric [1208]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Palatul Lugoj / Fosta Prefectură. După ce s-au lămurit de ce au fost tăiați copacii din fața fostei Prefecturi, căreia, mai nou, i se spune Palatul Lugoj, unii lugojeni cu mai mult spirit cetățenesc au început să comenteze: Iată ce zic oamenii:

P.M., o lugojeancă trăitoare în București: „Dă-le dracului de monumente și de conifere! Pentru ce să mai păstrăm istoria orașului? Important e s-avem Mall. Probabil că și monumentul „Soldatul cu pușca” e tot conifer”;

C.A, un lugojean din Köln: „Totul este „superb” (în poze), dar nu ne prea interesează suprafața (fațada). Să nu cumva să ne trezim după 2 ani că nu funcționează canalizarea, iar copacii sunt, de la un oarecare diametru în sus, protejați prin lege. Oare ce se va petrece cu rădăcinile copacilor tăiați? Or să dea lăstari?

Nu mă baş pricep la urbanistică, dar o să-mi pară rău dacă Soldatul cu puşca va face gaşcă cu Ana Lugojana şi cu Eftimie Murgu, iar Monumentul Veteranilor de Război le va ține companie turiştilor care beau o cafeluță la terasa Mall-ului, ignorând istoria României. Sunt curios când se va vinde şi Dealul Viilor şi când se va face hidrocentrală pe Timiş, ca să poată ilumina fosta prefectură”.

De la Fritz încoace, Timișoara zace. Cică timișorenii s-au pricopsit cu Fritz, care cică e depășit, cică obosit și novice. Și cică și echipa Fritz e paralelă cu administrația publică locală, reușind în numai 4 luni de mandat să bage un întreg oraș în depresie. Lasă că nici noi, lugojenii, nu prea avem cu ce ne lăuda.

Trotuarele sunt de vină pentru gropi? „Toate trotuarele vor fi asfaltate”, titrează LugojInfo.ro, care mai zice: „desființarea trotuarelor din pavaje se va aplica pe toate străzile din oraș”. Adică avem trotuare moderne, din pavaje, care nu au și nu fac gropi, dar le desființăm și le înlocuim cu „asfalte”, ca pe vremuri.

Ce ne facem însă cu străzile asfaltate deja, dar pline de gropi? Le asfaltăm acum cu pavaje? Sau îi lăsăm în continuare pe proștii orașului să-și dea mai departe în gropi. Oare cei care au luat decizia asta circulă cu mașina prin oraș, sau numai online, prin străinătățuri, pe jos?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.