Bârfele de la Ceasul Electric [1203]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Am zis să începem anul fără bârfe,  dar cum e posibil așa ceva, când în jurul nostru se petrec lucruri care nu au nicio legătură nici cu democrația, nici cu bunăstarea noastră și nicidecum cu viitorul orașului nostru? Politicul a intrat în toate, în educație, în sănătate, în cultură și în toate celelalte. Care celelalte? Păi alea intime, credem noi, bîrfitorii de la Ceasul Electric, ceasul ăla care stă acum într-un șantier care va dura ani de zile. Da, ani de zile. Pentru că conductele alea de gaz, alea electrice, alea internetice și toate celelalte nu au fost puse de vechea administrație la noua adâncime prevăzută de noua legislație și e nevoie de o nouă firmă, de noi conducte, care să fie implementate în noul areal, pentru ca cineva să câștige bani din aprobări, iar altcineva să câștige bani din montările lor, ale conductelor. Așa că, până la vară, e tot iarnă.

♦ Și ziariștii spun lucruri trăznite, iar dacă nu le spun, atunci le tac. E vorba, printre altele, în primul rând, de o publicație centrală, care titra că o mare vedetă nuștiucare și-a petrecut noaptea cu un bărbat căsătorit în noaptea dintre ani. Ne-am întrebat cine e bărbatul căsătorit în noaptea dintre ani și am aflat că este vorba despre Viorel Cataramă, anticovidul de anul trecut. Nu are importanță cine e vedeta nuștiucare, dar nu știu cine de la publicația pomenită a încurcat evenimen-tele: nu bărbatul s-a căsătorit în noaptea dintre ani, ci căsătoritul și-a petrecut noaptea de pomină cu vedeta aia nuștiucare în noaptea dintre ani. Dar nici măcar nu și-au petrecut noaptea împreună, devreme ce individul era cu nevasta, iar în jur o mulțime de căsătoriți cu nevestele lor și ale altora. Dar, mai nou, așa se relatează un eveniment, ca să aibă cârlig la cititori și necititori. Pentru o publicație centrală, cum e Capital, totul este șoc, senzațional, incredibil, în titluri, desi-gur, iar când citești îți dai seama nu că e un fakenews, ci un mare și dezamăgitor fâs.

♦ Lumea văzută cu ochii politicii. Spuneam mai sus că și ziariștii spun lucruri trăznite, iar dacă nu le spun, atunci le tac. Iată despre ce este vorba. O publicație locală, nu-i dăm numele, ca să nu facem reclamă gratuită unei publicații care face reclamă gratuită (în sensul că degeaba) unor firme din oraș și pentru un anume sport [e și ăsta un „sport”], avea în campaniile electorale de anul trecut o sumedenie de articole negative despre starea națiunii, pardon, a orașului. Și, culmea culmilor, după ce orașul era văzut de ziariștii de acolo înainte de alegeri doar în negru, după acel septembrie electoral de anul trecut totul s-a transformat pentru ei în roz, toate merg strună, orașul e într-adevăr unul european, supereuropean, nimic rău nu se întâmplă, viitorul e la îndemâna oricui crede în politicieni care au câștigat alegerile. Nu vom încheia aceste bârfe fără să vă întrebăm pe voi, bârfitorii de la Ceasul Electric, dacă e ok așa, să bârfim, să bârfim și iar să bârfim, în loc să luăm atitudine față de toți cei care ne bârfesc.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.