Avertisment privind o nouă campanie înşelătoare prin mesaje. Ce scrie în mesajul care trebuie ignorat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mai mulți utilizatori ai unor aplicaţii de mesagerie şi SMS continuă să primească mesaje cu oferte false de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide. Experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au avertizat luni, pe pagina de Facebook, în acest sens.

Potrivit DNSC, obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicația WhatsApp cu cei care se află în spatele numărului afișat.

Mesajul care trebuie ignorat

Potrivit experților, mesajul primit are şi un link care, odată accesat, redirecţionează utilizatorul către aplicaţia de mesagerie WhatsApp şi deschide o conversaţie cu infractorii cibernetici din spatele acelui contact.

Experții în securitate cibernetică atrag atenția că, de obicei, infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi „clienți”, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă.

„Astfel, pe termen mediu, există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar de date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori”, atrag atenţia specialiştii în securitate cibernetică.

Specialiștii recomandă să fie verificate mereu sursa mesajelor și să nu fie crezură orice ofertă venită pe e-mail, sms, platforme de mesagerie sau social media.

„Ofertele legitime de angajare nu vin prin sms și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe WhatsApp!”, atrage atenția DNSC. De asemenea, oamenii ar trebui să evite furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.