Unele firme erau favorizate de către funcționarii Primăriei Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj a desfășurat un proiect european de „Consolidarea capacității analitice a Municipiului Lugoj prin creșterea transparenței, eticii și integrității referitoare la prevenirea corupției”, în care s-a efectuat și un sondaj printre lugojeni.

Două dintre departamentele din Primăria Lugoj, indicate ca fiind corupte de către cei care au răspuns la sondaj, au fost cel de Urbanism și cel de Poliție Locală. Conducerea Primăriei Lugoj anunță că a descoperit mai multe practici nepotrivite în cele două departamente.

„Noi știam mai multe detalii, cu privire la anumite activități care nu erau normale și care angrenau funcționarii în tot felul de comportamente nepotrivite.

De exemplu, la Direcția de Urbanism, o anumită firmă, un anumit proiectant avea o culoare specifică, culoarea mov, la dosarele sale și astfel funcționarii le reperau rapid și le rezolvau cu prioritate.

Este unul dintre proiectanții care aveau 30-40 la sută dintre proiectele private din Lugoj, pentru că, în timp, cetățenii au aflat că acest proiectant avea prioritate și primea mai rapid aprobările”,

a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugoj.

O practică nepotrivită a fost descoperită și la Poliția Locală, unde polițiștii îi anunțau pe cei care urmau să fie verificați.

„Acestea sunt doar câteva exemple cu privire la modul în care corupția funcționa în Primăria Lugoj. Noi vom lua măsuri! Deja, din 15 martie, toate documentele care vor intra la Direcția de Urbanism vor fi preluate și supravegheate de către alți funcționari, iar la Poliția Locală vom schimba conducerea, după aprobarea noii organigrame”, a mai spus Buciu.

Funcționarii de la Urbanism fie vor fi concediați, fie vor fi mutați pe alte posturi unde vor avea alte atribuții.

(D. G.)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.