Avantajele pe care le au companiile care colaborează cu o agenție de recrutare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

sursă foto: https://pixabay.com/photos/business-deal-laptop-working-2884023/

Fenomenul emigrării continuă să fie una dintre problemele majore care afectează piața națională a muncii. Numărul emigranților români, nemulțumiți de nivelul salarial, este de ordinul sutelor, în fiecare zi. În acest context, lipsa personalului autohton îi determină pe foarte mulți angajatori să se orienteze către străinii care vin, la rândul lor, să muncească în țara noastră.

Angajatorii au înțeles că succesul oricărui business depinde, în mare măsură, de resursa umană, motiv pentru care acordă toată atenția procesului de recrutare. Atunci când vine vorba de personalul străin, procesul angajării devine și mai complex: de exemplu, implică întocmirea formalităților de imigrare. Astfel, din ce în ce mai mulți angajatori apelează la serviciile agențiilor de recrutare, care îi sprijină în demersul lor de a găsi angajații potriviți.

Dacă și compania ta se confruntă cu lipsa resursei umane și ai decis să angajezi personal străin, te invităm să descoperi în rândurile următoare care sunt principalele 3 avantaje de care te vei bucura colaborând cu o agenție de recrutare:

Recrutarea celor mai buni candidați

După semnarea contractului dintre firma ta și agenția de recrutare, o echipă de profesioniști va crea profilul candidatului ideal, care va fi trimis ulterior în țările de proveniență a potențialilor angajați. Pasul următor constă în analiza și selecția CV-urilor, etapă la finalul căreia vor fi alese doar acelea care se potrivesc cât mai bine nevoilor existente în compania ta.

În urma selecției CV-urilor, candidații vor trece prin alte probe: interviul de angajare și un test de verificare a abilităților în limba engleză. De asemenea, există și o serie de probe practice, care implică testarea competențelor și aptitudinilor.

Întocmirea formalităților de imigrare 

Din punct de vedere birocratic, angajarea personalului străin poate deveni o adevărată provocare pentru angajatorii români. Lucrurile par să se complice și mai mult în cazul imigranților din afara spațiului european: asiaticii, de pildă, sunt o forță de muncă importantă în țara noastră.

În schimb, colaborând cu o agenție de recrutare de personal, vei beneficia de tot sprijinul în obținerea tuturor documentelor necesare angajaților străini. Aceasta se va ocupa de următoarele aspecte legislative:

  • obținerea avizului de muncă în România și expedierea lui în țara de proveniență a angajaților;
  • obținerea vizei de lungă ședere în scop de muncă;
  • obținerea permisului de ședere temporară în România.

Sprijin în vederea integrării angajaților străini

Randamentul profesional depinde, în mare măsură, și de acomodarea nou-veniților cu modelul cultural român, mai ales atunci când ne referim la cei din țări îndepărtate, precum cele orientale. De acest principiu țin cont și agențiile de recrutare profesioniste, care facilitează integrarea culturală a străinilor. Astfel, se organizează periodic cursuri de limba română și limba engleză, susținute de profesori acreditați, care au ca scop dezvoltarea abilităților conversaționale ale personalului străin. La fel de importante sunt și atelierele de integrare culturală, în cadrul cărora imigranții descoperă mai multe lucruri despre țara noastră: de la istorie, la geografie; de la tradiții și obiceiuri, la sfaturi practice care îi vor ajuta să se descurce mult mai ușor în viața de zi cu zi.

Așadar, dacă intenționezi să angajezi personal străin, nu ezita să apelezi la serviciile unei firme de recrutare, care te va sprijini să găsești candidații potriviți nevoilor business-ului tău, să îndeplinești formalitățile de imigrare și care, mai mult decât atât, se va asigura că noii angajați se acomodează în cel mai scurt timp cu modelul cultural român.

Despre admin 6571 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.