Au trecut doi ani de când ne-a părăsit jurnalistul și scriitorul Mircea Anghel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În 17 martie 2023 s-au împlinit doi ani de când colegul nostru, jurnalistul și scriitorul Mircea Anghel, a încetat din viață.

E atât de greu să vorbești la trecut despre oameni care ți-au fost aproape mai bine de trei decenii. De peste 11 ani, privim locul gol pe care l-a lăsat Constantin Buiciuc, biroul pe care se află fotografia sa.

Acum va trebui să privim și locul gol pe care l-a lăsat Mircea Anghel și va trebui să așezăm și pe biroul lui o fotografie. Pentru că, probabil, atât rămâne dintr-o viață de om.

Dar cel mai greu este să simți golul pe care ți-l lasă în suflet niște oameni minunați, care au fost mai mult decât colegi, care au fost adevărați prieteni, membrii familiei de jurnaliști de la Actualitatea.

Mircea Anghel a fost redactor-șef adjunct al săptămânalului Actualitatea și redactor al revistei Actualitatea literară încă de la înființarea lor.

A scris mii de articole, reportaje, editoriale, poezie, proză, cronici literare, a realizat integrame, a fost și corector și fotoreporter la nevoie, a publicat două volume de proze umoristice, „kikirimikiri” și „Vitralii din cioburi de realitate”, și avea în lucru un volum de dialoguri „la o ceașcă de cafea” cu personalități ale Lugojului.

A fost membru fondator al Cercului Rebusist „Evrika” Lugoj și prietenul sportivilor de la „Amicii Veseli”. Nu lipsea de la niciun meci de volei disputat acasă de fetele de aur de la CSM Lugoj și nu rata nici un spectacol al trupei Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”.

Ca să  nu mai vorbim de prezența sa la toate manifestările culturale din oraș, fie ele lansări de carte, expoziții, concerte, despre care scria întotdeauna cu bucurie și mândrie de lugojean.

Ne va fi mereu dor de prezența sa impunătoare, de glumele sale, de spiritul său umoristic și de inteligența sa sclipitoare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.