APA – interferențe culturale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Undeva, între gândul la Ziua Mondială a Apei din 22 martie, cel la Capitala Culturală Europeană găzduită de urbea noastră anul acesta și amintirea unor simple dar splendide versuri ale lui Lucian Blaga, s-a născut o idée. Și atunci am spus: veniți, artiști ai Timișoarei, la Palatul Apelor! Căci „oglindă din adâncuri” în care poți ghici „cum ceruri și pământ se-ngână” este apa, nu-i așa?

„APA – interferențe culturale” este numele sub care ideea a prins viață. Vă chemăm să o împărtășim, unduind prin farmecul picturii timișorene contemporane inspirate de APĂ și prin atmosfera boemă a clădirii istorice din zona centrală a orașului, în care am presărat mici crâmpeie din istoria noastră…

Expoziția cuprinde lucrări semnate de Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojici, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Tar Bela, Pavel Torony și Costin Brăteanu, visători de Bega cu fapte deplin consemnate de Uniunea Artiștilor Plastici. Vernisăm vineri, 17 martie, la ora 15:00, pe Bulevardul  16 Decembrie 1989 nr. 2. Tot aici, la Palatul Apelor, vă așteptăm sâmbătă și duminică între 13:30-17:30 și de luni până vineri între 09:30-15:30. Să veniți cu suflet deschis și ochi setos de frumos!

                                                                                                                               Cosmin ȚÎNTĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.