Au început lucrările în centrul orașului

Dan TIMARU

Marți, 8 februarie, la orele dimineții, pe șantierul  din centrul orașului era mare zarvă mare. Mai mulți muncitori demontau gardurile de protecție în timp ce alții, pe altă parte, le montau la loc. Un fel de „doi încarcă, doi descarcă”. Trecătorii au înțeles că se încep lucrările de refacere a centrului și un fior de bucurie a cuprins orașul. Bucuria a fost de scurtă durată însă, pentru că, de fapt, acolo firma cu care s-a reziliat contractul își strângea jucăriile abandonate în urmă cu câteva luni, în timp ce administrația locală monta propriile garduri de protecție.

Despre această situație, primarul Claudiu Buciu spune că „a fost reziliat contractul cu societatea care se ocupa de lucrări, au fost preluate de la dânșii materialele care nu au fost puse în operă și vor fi folosite în cadrul unui alt contract. Fosta administrație prevăzuse pentru organizarea de șantier un gard de protecție lung de 100 de metri. În realitate, conturul acelui perimetru era de peste 300 de metri.

Societatea care era proprietara acelui gard și care îl închiriase Primăriei a venit să-și ia gardul și a trebuit să-l înlocuim. Mai sunt de luat acele barăci, apoi urmează ca în cel mai scurt timp să intre acolo Meridianul și să înlocuiască rețelele de apă și canalizare, avem semnat contractul de proiectare și execuție a relocării țevii de gaz și a refacerii branșamentelor la gaz, este semnat contractul pentru relocarea stâlpului de iluminat din fața farmaciei, iar după o minimală documentație tehnico-economică va urma execuția unui proiect mult simplicat față de ce și-a dorit fosta administrație.

Vom păstra doar câteva fântâni arteziene, vom pune un pavaj simplu, nu de granit, și mobilier urban. Lucrările de până acum, acea groapă și acele becuri, ne-au costat un milion de lei. Estimăm că lucrările, în afară de cele subterane, vor începe în maxim trei luni de zile”.

În concluzie putem afirma: cu o floare nu se face primăvară, dar este un semn că va veni!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.