Atmosferă medievală la Tabăra Internațională de Ceramică “Happy Daro”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A XIII-a ediție a Tabărei Interna-țională de Ceramică “Happy Daro” a reunit la Clubul Copiilor din Lugoj, în perioada 22 iulie-31 iulie, aproximativ 70 de participanți, elevi și profesori din mai multe județe din țară, dar și de peste hotare, din Serbia, Danemarca, Polonia și Ungaria. Aceștia au fost prinși în tot felul de activități, menite să le dezvolte imaginația. Nu au lipsit atelierele de modelaj în lut, roata olarului, jocurile și concursurile inspi-rate din lumea medievală. Scopul final al activităților a fost construirea unui oraș în miniatură.

„Chiar dacă suntem la ediția cu numărul XIII, anul acesta avem o temă medievală. Copiii lucrează împreună o cetate, pentru că așa am avut inspirația anul acesta. Ne-am documentat în cadrul vizitelor la Muzeul de Istorie și încercăm să recostituim și să arătăm cum ar arăta cetatea Lugojului din Evul Mediu”,

a precizat Simona Berghin, directorul Clubul Copiilor din Lugoj.
Cei mai mulți dintre elevii partici-panți nu sunt la prima experiență “Ha-ppy Daro”, ci au venit și în alte ediții, ceea ce spune foarte multe despre atmosfera creată în interiorul taberei și despre capacitatea organizatorilor de a atrage cât mai mulți tineri și de a-i determina să-și petreacă vacanța de vară într-un mod productiv. Au fost elevi din Lugoj, dar și din zone mai îndepărate ale țării și de peste hotare. I-a unit dorința de a socializa, de a-și face noi prieteni și de a face cetatea construită să arate cât mai bine.

„Îmi place această tabără pentru că putem învăța lucruri noi și să facem cât mai multe, să pictăm și să creăm. Sunt la prima ediție, dar deja mă simt foarte entuziasmată. Atmosfera e incredibilă, suntem în aer liber și putem să creăm și să ne demonstrăm talentul”,

a declarat Carla Magu Borka, elevă la Școla de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj.
De la o modalitate de petrecere a timpului liber, și de la o activitate menită să dezvolte talentul artistic al tinerilor, Tabăra “Happy Daro” ajunge să însemne „totul” pentru unii elevi, așa cum ei ne-au mărturist. Este cazul Valentinei Barbu, care a venit tocmai de la Brașov pentru această activitate. “Pentru mine această tabără înseamnă totul, pentru că aici mi-am făcut prieteni, am învățat lucruri noi și asta îmi place foarte mult. Îmi place tema, că are legătură cu lumea medievală. Mă pasionează stilul vechi, medieval. Da, mai ales ținutele de pe vremuri și modul în care aveau casele. Sunt pentru prima dată aici, de aceea sunt foarte uimită de lucrurile pe care le-am descoperit”, a afirmat Valentina Barbu din Brașov.
Același entuziasm i-a cuprins și pe unii elevi de peste hotare, care nu se află la prima participare la Tabăra Inter-națională de Ceramică “Happy Daro”.

„Mă numesc Hubert Wojcik și sunt din Polonia. Aceste activități îmi dezvoltă spiritul de aventură, dar în același timp reprezintă și o relaxare. Este al treilea an de când vin aici și de fiecare dată mi-a plăcut la fel de mult. E un loc frumos, iar despre atmosferă nu mai vorbesc”,

a concluzionat tânărul.
A XIII-a ediție a Taberei de Ceramică “Happy Daro” a fost organizată de Clubul Copiilor Lugoj, împreună cu Inspec-toratul Școlar Județean Timiș, Asociația Smart Kreativ și Primăria Lugoj.

Alina Damian

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.