Astăzi e Ziua Județului Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Astăzi, 28 iulie 2017, sărbătorim Ziua Județului Timiș, care marchează instaurarea administraţiei româneşti în judeţul Timiş-Torontal. Anul acesta se împlinesc 98 ani de la acest moment istoric semnificativ pentru parcursul administrativ al județului nostru.

„Cu această ocazie festivă, inițiem o tradiție a Porților Deschise la Palatul Administrativ, care să ofere ocazia tinerilor din județul Timiș să intre în contact direct cu conducerea Consiliului Județean. Acest demers are ca scop facilitarea comunicării în ambele sensuri și, mai mult, își propune să deschidă instituția către cetățeni, oferind informații pe înțelesul tuturor privind activitatea, competențele și modul de funcționare al acesteia”, spun reprezentanţii CJT.

Foaierul Palatului Administrativ găzduiește, cu începere de la ora 12.00, vernisajul expoziției foto-documentare Instaurarea Administrației Românești în Banat. Județul Timiș-Torontal și Caraș-Severin, expoziție organizată de Consiliul Județean Timiș în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

Tot astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a plenului, vor fi premiaţi elevii din județul nostru care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2007 din sesiunea iunie-iulie și la Evaluarea Națională 2017.

Este vorba de șase elevi cu rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat:  Rusu Paul Cristian (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara), Nesici Alexandra (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara), Criste Silviu Eric (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara), Morariu-Brînzei Tudor (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara), Purtator Larissa (Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara) și Dinu M. Ansira-Ariadna (Colegiul Național Bănățean Timișoara) și de doi elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, și anume:  Drăgănescu CN. Ioana Lisandra de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara și Jura F. Ștefan Alexandru de la Colegiul Național Bănățean Timișoara.

Fiecărui elev, CJ Timiș îi va acorda o diplomă și o tabletă.

AL PRESS

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.