Aranjamente de Paști confecționate de elevii Școlii Gimnaziale Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ca orice sărbătoare importantă pentru români, Paștele este marcat, în fiecare an, de numeroase tradiții și obiceiuri care îl însoțesc. Cultura noastră a fost mereu bogată în tradiții, așa că nu trebuie să ne mire faptul că ele se deosebesc de la regiune la regiune, fiecare zonă a țării având obiceiuri specifice. Cu toate acestea, există tradiții la care ținem cu toții, indiferent de zona în care ne găsim.

Spre exemplu, în toată țara se obișnuiește să întâmpinăm o sărbătoare așa mare cum e Paștele printr-o curățenie generală a casei, apoi vopsirea ouălor este o tradiție pe care o respectă cu sfințenie toți creștinii. Nu există masă de Paște pe care să nu fie prezent coșul cu ouă roșii, din care să se servească familia și prietenii, ciocnind și rostind tradiționalul „Hristos a Înviat!”.

În  zona comunei Balinț, există chiar obiceiul ca ouăle să fie încondeiate cu măiestrie, în modele deosebit de frumoase, printr-o adevărată artă transmisă din generație în generație.

Astfel, cadrele didactice au îndrumat de la distanță elevii Școlii Gimnaziale Balinț pentru a realiza coșulețe și aranjamente  pe care să le pună pe masă de Paște.

Chiar dacă elevii din clasele primare și cei de clasele V-VII s-au aflat în vacanță, ei au fost receptivi  la solicitările cadrelor didactice și și-au dorit să lucreze aceste aranjamente deosebit de frumoase împreună cu părinții lor. Dacă am fi fost la școală, sigur am fi lucrat alături de ei… Sunt bucuroasă că și elevii din clasa a VIII-a s-au implicat în realizarea de desene pe care au scris urări în limba franceză. Aceștia au lucrat online alături de doamna prof. Gabriela Bologa, ei nefiind în vacanță. Ne dorim să avem o sărbătoare  liniștită cu multă sănătate în care să nu-L uităm pe Isus Hristos, Cel care s-a jertfit pentru noi și pentru mântuirea noastră a tuturor”, ne-a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.