Un orăşel din Sicilia vinde 900 de case la preţuri pornind de la 1 euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Castiglione di Sicilia

Un nou orăsel de pe coasta estică a Siciliei vrea să convingă oamenii să se mute si oferă 900 de case la preturi începând de la 1 euro. Noii proprietari au la dispoziţie trei ani să renoveze clădirile, pe care apoi le pot închiria turiştilor dornici de vacanţe autentice italiene la poalele muntelui Etna.

Peste 900 de case abandonate din orăşelul Castiglione di Sicilia pot fi cumpărate la preţuri începând de la 1 euro. Dacă vreţi să trăiţi într-un peisaj de vis atunci Castiglione „oraşul vinului” din Sicilia este locul ideal. Doar 3 mii de oameni trăiesc în pitorescul orăşel, iar casele de acolo se vând cu preţuri cuprinse între 1 euro şi 4 mii de euro. E drept că noii proprietari au la dispoziţie trei ani să renoveze clădirile, pe care apoi le pot închiria turiştilor dornici de vacanţe autentice italiene la poalele muntelui Etna. Acesta este peisajul care îi aşteaptă pe cei aproape 1000 de norocoşi care îşi vor cumpăra locuinţe în Castiglione di Sicilia. Aşezarea fondată cu patru secole înainte de Christos este situată pe un teren stâncos în apropiere de coasta de est a Siciliei si face parte din asociaţia celor mai frumoase oraşe istorice din Italia. În ultimele trei decenii însă populaţia a scăzut de la 14 mii de locuitori la doar 3 mii.

Antonino Camarda, primar Castiglione di Sicilia: Sunt 1777 de case în centrul istoric, iar 937 dintre acestea sunt nelocuite şi s-a pus problema cum facem ca acestea să fie ocupate.

Aproximativ jumătate din aceste case sunt ruine şi vor avea un preţ de 1 euro. Imobilele ce pot fi locuite se vând – în schimb – cu preţuri începând de la 4000 de euro. Spre deosebire de alte oraşe care au scos la licitaţie case pornind de la 1 euro, Castiglione di Sicilia stabileşte preţul proprietăţilor în funcţie de starea lor, iar licitaţii vor avea loc doar dacă există interes mare pentru un imobil.

Antonino Camarda, primar Castiglione de Sicilia: Consider că este o oportunitate grozavă pentru cei care vor să investească într-o localitate istorică precum Castiglione de Sicilia şi pentru proprietarii acesto locuinţe.

Noii proprietari au trei ani la dispoziţie pentru a finaliza lucrările de renovare. Ei vor plăti o poliţă de asigurare de 4000 de euro suplimentară dar nu şi garanţie. Oraşul este inclus în traseul vinului de pe Etna de către ghizi, însă principala atracţie a localităţii o reprezintă Castelul Leilor construit între secolele XII – XIV.

Turist: Nu am mai văzut niciodată un loc precum acesta. Este un castel cioplit integral în piatră. Este un mamut, nici nu pot să îl încadrez într-o poză, este ceva incredibil. Peste 20 de localităţi din Italia vând case abandonate cu preţuri pornind de la 1 euro printr-un program de repopulare iniţiat în 2019. În pofida pandemiei şi a costurilor suplimentare pentru renovări, proiectul se bucură de succes îndeosebi în rândul locuitorilor din Statele Unite şi nordul Europei.

Castiglione di Sicilia

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.