Aquatim nu a fost dorit la Lugoj. Firma investiește 180 de milioane de euro în localitățile în care operează

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Discuţiile privind preluarea furnizării serviciilor de apă şi canalizare din Lugoj de către Aquatim, care au avut loc în vara anului trecut, s-au blocat din cauza administraţiei locale. Edilii lugojeni nu au dorit ca Aquatimul să devină operator de apă şi canalizare în oraşul de pe Timiş.

Ilie Vlaicu, director general la Aquatim, prezent ieri la emisiunea “Ancorat în realitate”, de la Tele Europa Nova Timişoara, a precizat că nu a ajuns la nicio înţelegere administrația locală pentru a funcţiona ca operator de apă şi canalizare în Lugoj.

“Am avut discuţii cu domul primar Boldea, cu directorii de acolo. Lucrurile au fost gestionate la nivelul domnului primar. Lugojul s-a înscris în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, dar până la urmă este la latitudinea Consiliului Local de a hotărî aderarea sau nu la Aquatim în speţă. Aşadar dorinţa este a lor, noi o vom respecta. Dacă vreţi să va spun, nu este tocmai o afacere să te tot extinzi. Pentru că această extindere nu aduce plusuri, ci aduce minusuri şi acest lucru este ştiut. Uniunea Europeană de aceea vine cu surplus de bani. Ştie că business-ul local nu poţi să o faci pe o enclavă mică şi ştie că tu pierzi dacă te duci în tot judeţul, dar ca să nu pierzi, uite îţi dau banii aceştia, 130 de milioane de euro, pe care tu nu îi vei face în următorii 130 de ani. Cumva cam aceasta este logica şi trebuie să intri într-o astfel de logică dacă vrei să rezişti pe piaţă”,

a declarat Ilie Vlaicu, director general la Aquatim.

Societatea este în continuă creştere, în luna martie semnând un contract de 180 de milioane de euro pe fonduri europene şi operează în 128 de localităţi.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.