Apartamente de vânzare în Pitești – Debranșarea este ilegală în starea de alertă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Apartamente de vânzare în Pitești se caută printre anunțurile imobiliare. Pentru că ne aflăm într-o perioadă specială, trebuie menționat, însă, că pot apărea surprize la achiziționarea imobilelor mai vechi. De aceea, e bine de știut că furnizorii esențiali de utilități nu au voie să debranșeze clienții în perioada stării de alertă.

Cei care caută apartamente de vânzare în Pitești și în restul țării trebuie să fie atenți la detalii. Și asta pentru că la apartamente de vânzare în Pitești și în țară mai vechi există riscul de a avea surprize legate de utilități. Spre exemplu, dacă proprietarul a fost rău-platnic, este posibil să fi fost debranșat. Iar costurile de rebranșare sunt ridicate. Pe de altă parte, însă, în această perioadă, furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu au voie să debranșeze clienții. Este prevăzut într-o ordonanță de urgență publicată în Monitorul Oficial. Prin urmare, cel puțin până la jumătata lunii iunie, toți clienții vor beneficia de acordarea acestor servicii, chiar dacă sunt rău-platnici.

Ce avantaje au cei cu apartamente de vânzare în Pitești și în țară

OUG nr. 70/2020 stabilește că orice operațiune de debranșare de la utilități trebuie amânată până după încheierea stării de alertă. Asta înseamnă că cel puțin până la data de 16 iunie 2020, cei care ar fi trebuit să fie debranșați de la utilități din diverse motive, cum ar fi neplata facturilor, vor continua să beneficieze de aceste servicii. Dacă starea de alertă va fi prelugită cu încă 30 de zile, atunci debranșările vor fi amânate până la jumătatea lunii iulie. Atât în decretul prezidențial pentru insituirea stării de urgență, cât și în cel pentru prelungirea acesteia, au existat prevederi referitoare la asigurarea continuității funcționării serviciilor de utilitate publică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.