Anunț privind elaborarea proiectului de hotărâre pentru aprobarea „Politicii de parcare a municipiului Lugoj”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Astăzi, 22.09.2022, Primăria Municipiului Lugoj anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: Proiect de hotărâre privind aprobarea Politicii de parcare a municipiului Lugoj.

Obiectivele din ce în ce mai ambițioase ale UE în materie de climă, mediu, digitalizare, sănătate și societate necesită acțiuni mai decisive în ceea ce privește mobilitatea urbană, pentru a face trecerea de la abordarea actuală bazată pe fluxul de trafic la o abordare bazată pe deplasarea mai durabilă a persoanelor și a mărfurilor.

Aceasta înseamnă că orașele trebuie să îmbunătățească transportul public și colectiv, să ofere opțiuni mai bune de mobilitate activă (mersul pe jos, mersul cu bicicleta) și să pună în aplicare o logistică urbană cu emisii zero și livrări pe ultimul kilometru eficiente, ținând seama de nevoile persoanelor și întreprinderilor care trebuie să aibă acces la oraș pentru muncă, petrecerea timpului liber, cumpărături sau turism.

În ceea ce privește perioada de finanțare 2021-2027, Programul Operațional Regional (POR) alocă fonduri pentru intervenții ce vizează mobilitatea urbană în cadrul priorităților identificate, respectiv Prioritatea 2 – O regiune cu orașe Smart – OS a(ii), Prioritatea 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul – OS b(viii) și Prioritatea 4 – O regiune accesibilă – OS c(iii).

Având în vedere perioada de finanțare menționată anterior, Municipiul Lugoj a demarat actualizarea unor documente strategice privind mobilitatea urbană, respectiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și Politica de parcare, cu scopul de a reanaliza și actualiza datele referitoare la situația existentă, în vederea accesării de fonduri pentru intervenții ce vizează mobilitatea urbană.

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include: referatul inițiatorului, textul complet al proiectului de hotărâre, raportul de specialitate și Politica de parcare a municipiului Lugoj, întocmită de S.C. FIP CONSULTING S.R.L.

Documentaţia poate fi consultată pe pagina de internet a instituţiei, secțiunea „Transparență decizională”, la linkul www.primarialugoj.ro și la sediul instituţiei din Lugoj, Piața Victoriei, nr. 4. Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul de relaţii cu publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 07.10.2022, ca mesaj în format electronic, pe adresa de e-mail: contact@primarialugoj.ro; prin poştă, la adresa: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr. 4, Lugoj, jud. Timiș sau la sediul instituţiei, la Biroul de relaţii cu publicul, între orele 8-16.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea Politicii de parcare a municipiului Lugoj”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul www.primarialugoj.ro, secțiunea „Transparență decizională”. Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată tot în scris.

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică, până la data de 07.11.2022.

Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0256/352240, e-mail: contact@primarialugoj.ro, persoană de contact: Iuliana-Alina Chiriac.

Primar interimar
Bogdan-Ștefan Blidariu

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.