Andrei Caius Neamțu, candidat independent pentru funcția de consilier

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-o  democrație aflată la începuturile sale, cum este cea din țara noastră, implicarea tinerilor în politică este deosebit de importantă. Nivelul lor de participare este  scăzut, așa că apariția unor tineri pe listele electorale, la alegerile locale, poate fi un semn că noua generație începe să își dea seama că ea trebuie să își construiască viitorul, și nu altcineva. Un astfel de exemplu este profesorul Andrei Caius Neamțu.

Are 29 de ani și s-a născut la Lugoj. A absolvit gimnaziul la „Școala Generală nr 4”, apoi liceul „Iulia Hașdeu”, urmând apoi  cursurile Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București. După absolvire, a urmat cursurile de master la Universitatea de Vest din Timișoara. A profesat la Făget, Lugoj și Timișoara, iar în prezent este profesor la Liceul Teoretic „Harul”.

„Sunt un cetățean al Lugojului. Iubesc acest oraș, dovadă că m-am întors din București, unde am studiat, respectiv din Timișoara, și doresc să ajut la dezvoltarea orașului meu natal. Încă din studenție mi-a plăcut să mă ocup de inițierea copiilor în înot, știind că înotul dezvoltă armonios, atât fizic, prin poziția corpului, solicitarea grupelor de mușchi  și o respirație  corectă, dar și psihic, ca să nu mai vorbim de faptul că este foarte important să știi să înoți. La fel de important este să înveți să-ți gestionezi frica, și  implicit, teama de apă.

Poate pare ciudat că, terminând facultatea la București și profesând prin atâtea locuri, am decis să mă reîntorc și să mă stabilesc în Lugoj. Motivul reîntoarcerii este simplu. Îmi iubesc locul copilăriei,   aici m-am născut, aici am crescut, aici am învățat și m-am întors cu gândul de a restitui orașului meu natal tot ce a investit el în mine.

În plan profesional, mi-aș dori să continui cu inițierea copiilor în înot și, de ce nu, cu obținerea de  performanță, apoi poate chiar cu înființarea unei echipe de polo la Lugoj, așa cum era odinioară. Este oare un proiect prea îndrăzneț?  Voi susține mărirea spațiilor verzi, cu locuri de joacă și alei, unde sper ca tot mai mulți lugojeni să facă mișcare, fiecare în ritmul său, de la plimbare până la alergare. De asemenea, consider că atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea sportului și nu numai este o prioritate. Păstrarea curățeniei și colectarea selectivă a deșeurilor  este un lucru necesar și voi milita pentru implementarea măsurilor care vor reglementa acest lucru. Acestea sunt doar câteva teme care m-au determinat să intru în politică. Cu ajutorul dvs., vom reuși să realizăm tot ce ne-am propus. Votați-mă și nu vă voi dezamăgi.  Mulțumesc pentru încredere!”,

declară Andrei Caius Neamțu, candidat independent pentru funcția de consilier în Consiliul Local Lugoj.

Dan TIMARU

2 comentarii

  1. Frumos program,te-ai întrebat și cum îl vei finaliza?Bună ideea cu reînfințarea echipei de polo,dar aici ți-ai făcut socoteala fără birtaș.Birtașul fiind vechiul bazin care nu mai există.Dacă te-ai specializat pentru înot și polo ar trebui să știi și ce fel de dimensiuni ar trebui să aibă acel bazin pentru astfel de sport.În plus reticența decidenților în astfel de inițiative.Îti doresc succes în demersurile tale.Dar ai șanse minime.În Lugoj s-ar putea,dar nu se vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.