Amenzi de 10-20.000 de lei pentru terenurile cu ambrozie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Printr-un comunicat de presă, Primăria Lugoj informează, cetățenii că, în conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publi-ce, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru elimi-narea ei.

În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășura-rea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprin-să între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.

Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, angajații Primăriei Lugoj, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia. Nerespectarea prevederilor obligațiilor legale privind combaterea ambroziei constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment. Nerespec-tarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.