Alfred Simonis, noul preşedinte al PSD Timiş. Boldea și Dobra- vicepreşedinți

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

PSD Timiș și-a ales duminică noul preșe-dinte, în cadrul unei conferințe extraordinare care a avut loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. La fel cum era de așteptat, pentru funcția de lider al organizației județene s-a înscris un singur candidat, președinte-le interimar Alfred Simonis. Deputatul a fost numit lider al PSD Timiș la sfârșitul lunii decembrie, după ce Călin Dobra și-a dat demisia. La conferința extraordinară a PSD Timiș a fost prezentă și conducerea centrală a partidului, în frunte cu Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, și Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Și Sorin Grindeanu a fost prezent la conferință, dar în calitate de invitat special, și a stat lângă Marcel Ciolacu. În total, la conferința extraordinară au fost convocați 180 de membri ai PSD Timiș, fiind prezenți 110 dintre aceștia.

Astfel, cu unanimitate de voturi, Alfred Simonis a fost ales președinte al PSD Timiș. Cu unanimitate de voturi au fost votați și ceilalți membri în conducerea partidului. Este vorba de Eugen Dogariu – președinte executiv, Sebastian Răducanu – secretar general, Aurel Novac – trezorier, iar vicepreședinți – Florică Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Francisc Boldea, Virgil Bunescu, Călin Dobra, Bianca Gavriliță, Dan Idolu, Victor Malac, Ioan Mateescu, Adrian Negoiță, Ramona Olteanu, Teodor Pavel, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Ioan Sima, Gheorghe Stoian, Matei Suciu, Ovidiu Ștefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma și Stoian Vasiu. După ce a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene, Alfred Simonis i-a dat un formular de adeziune fostului premier social-democrat Sorin Grindeanu, care condus PSD Timiș înainte de a fi exclus din partid, Simonis i-a transmis lui Grindeanu că îl aşteaptă să se decidă când se va întoarce în PSD.

Grindeanu a primit formularul cu zâmbetul pe buze, apoi l-a aşezat pe masa din faţa sa, fără să comenteze ceva. În prezent, Grindeanu este apolitic şi ocupă funcţia de şef al ANCOM, însă a anunţat că își doreşte să revină în PSD. Când a luat cuvântul, Sorin Grindeanu a criticat în termeni duri vechea conducere a PSD: „Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus într-o situație dificilă. În trei ani am pierdut 60% dintre votanți și începem să nu mai contăm în lupta politică decât prin majoritatea parlamentară, dar este din ce în ce mai greu. Dacă am am făcut praf partidul, este clar că trebuie să schimbăm lucrurile.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.