AJF Timiș a realizat că nu mai poate încheia competițiile conform programului

Teoretic, Liga a IV-a, a V-a și a VI-a Timiș se vor încheia pe teren, mai ales că FRF încurajează ca la seniori, competițiile județene să mai aibă meciuri disputate în actuala stagiune. AJF Timiș a ajuns la concluzia că nu se mai pot juca toate meciurile din retur, pentru că nu se știe când se vor putea relua partidele oficiale nici acum.

În contextul în care deocamdată sunt permise doar antrenamentele în grupuri de patru ale jucătorilor și starea de alertă mai impune destule restricții, luni, 18 mai, comitetul de Urgență al AJF Timiș s-a întrunit din nou. Comitetul este format din președintele AJF, Romeo Malac, și cei trei vicepreședinți, Ciprian Trancă, Raul Ghiciulescu și Ionel Poclid. Oficialii au concluzionat că nu se mai pot juca doar partidele rămase din cele trei ligi. În acest sens, s-au propus mai multe scenarii, în funcție de eșalon, iar cluburile trebuie să răspundă până vineri ce păreri au față de variantele propuse.

Pentru Liga a IV-a există mai multe variantă. Dacă se va putea juca de la mijloc de iunie, se propune un play-off cu opt echipe și șapte etape și play-out cu zece echipe și nouă etape. Dacă meciurile se pot relua la început de iulie, se propune un play-off între primele șase echipe, cu cinci meciuri, fără retrogradare.În ambele cazuri, punctele s-ar înjumătăți. Dacă partidele se vor putea juca de la mijloc de iulie, se propune un baraj tur-retur între primele două clasate, Avântul Periam și Timișul Șag, pentru campioana ce trebuie anunțată la 1 august. Dacă meciurile nu se vor putea relua, AJF propune să se declare Periamul campioană sau să se anuleze sezonul fără a transmite o campioană județeană.

Pentru Liga a V-a, dacă meciurile se reiau la începutul lunii iulie, se propune un play-off de șapte etape între primele opt clasate și play-out de similar, cu înjumătățirea punctelor, în toate cele trei serii. Dacă meciurile nu pot fi reluate, se propune fie anularea sezonului fără promovare, fie promovarea primelor clasate după tur, adică Comloșu Mare, Progresul Gătaia și Avântul Topolovățu Mare. Pentru Liga a V-a, dacă meciurile vor putea fi reluate la început de iunie, se propune play-off și play-out cu înjumătățirea punctelor. Dacă partidele nu se vor putea relua, se propune fie să se promoveze locurile 1 și 2 din serii și campionatele municipale, fie să nu promoveze nimeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.