Aeroportul Caransebeş a fost autorizat să primească avioane

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Aeroportul Caransebeş a primit marţi, 5 mai, autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Asta înseamnă că pista şi infrastructura la sol sunt în starea care permite aeronavelor să aterizeze în siguranţă.

Lugojeanul Gabriel Olariu, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din oraș, cel care a preluat aeroportul, anul trecut, spune că este primul şi cel mai important pas în dezvoltarea întregului proiect. Olariu spune că urmează investiţii masive şi dezvoltarea celorlalte componente, ca aeroportul din Caransebeş să poată să primească inclusiv zboruri internaţionale de pasageri.

Practic, de acum încolo, putem să primim avioane pe aeroport. Acum urmează să ne înscriem pe lista aeroporturilor, aerodroamelor autorizate. Am început deja procedurile şi cam într-o lună se finalizează. După ce vom fi înscrişi în această listă, oricine care caută să aterizeze în zonă o să aibă ca sugestie şi aeroportul din Caransebeş”,

spune Gabriel Olariu, citat de Adevărul.

Olariu a precizat că abia acum începe adevăratul proiect de transformare a aeroportului.

„Aerodromul e partea de pistă şi platformă, însă când ai terminal de pasageri abia atunci eşti considerat aeroport. Noi acum am autorizat pista şi platformele. Se poate ateriza în condiţii legale şi oficiale, garantate de siguranţă. Acesta era primul pas şi cel mai important. De aici putem să pornim, să obţinem fonduri şi să dezvoltăm. Noi o să finalizăm terminalul pentru pasageri şi vom autoriza o aerogară internaţională. Asta înseamnă: vamă, poliţie de frontieră, SRI, DSP, DSV, tot ce trebuie pentru un aeroport. Abia atunci vom putea să prestăm servicii de îmbarcare internaţionale. Acum putem doar de pe rutele interne”,

a ținut să precizeze Gabriel Olariu.

Lugojeanul, care deține și cea mai sigură parcare de TIR-uri din estul Europei, pe centura Lugojului, a deschis în incinta aeroportului și un liceu tehnologic privat, unde elevii au parte de pregătire ca să devină tehnicieni mecanici în aviaţie, mai scrie sursa citată.

Gabriel Olariu are ambiţii mari şi vrea să transforme aeroportul din Caransebeş în cel mai cochet aeroport mic din România. Suma pe care plănuieşte să o investească aici este de peste 100 de milioane de euro.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.