Activități dedicate zilei de 15 mai la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ziua de 15 Mai dedicată Zilei Internaţionale a Latinităţii a oferit posibilitatea organizării unor lecții și activități interesante, depășind astfel cadrul, uneori prea riguros. al unei relații „Ex cathedra”, activități ce au fost continuate pe tot parcursul săptămânii și care pot fi dedicate și omagierii Centenarului, pentru că au implicat mai multe aspecte.

S-a evidențiat nu numai semnificația Zilei Europei, dar și faptul că tot atunci sărbătorim eliberarea ultimelor teritorii ocupate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și dobândirea Independenței datorate vitejiei armatei române în războiul ruso-româno-turc din 1877, dar şi elementele de uniune dintre popoarele de sorginte romanică.

Orașul nostru este recunoscut pentru sentimentele sale francofile, relațiile cu Franța  având un lung istoric. Continuând această tradiție, profesoarele de limba franceză, Duță Ionela și Marcela Balint, au organizat o expoziție cu proiecte ale elevilor, având ca subiect Franța.

Activitatea practică, organizată în parteneriat cu prof. Pantea Delia, la clasa de turism a prof. Paulescu Gabriela, s-a bucurat de mult succes, ea având ca temă bucătăria franceză. Invitată la activitate a fost doamna Catherin Maguer – Franța -,  cunoscută pentru implicarea domniei sale în activitatea educativă din oraș și promovarea francofoniei.

AL PRESS

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.