Activităţi de înfrumuseţare a oraşului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ În această perioadă angajații Serviciului Sere și Spații verzi desfășoară lucrări de întreținere în toate parcurile din oraș: cosit iarba, igienizarea zonelor verzi, săpălugit rabate de flori de sezon și trandafiri, tuns garduri vii, greblat, măturat sau suflat aleile.

♦ În urmă cu circa o lună au fost amplasate în oraș patru turnuri florale de 2m înălțime cu petunii, unul în piața J.C. Drăgan, unul în apropiere de banca Unicredit și două la primărie.

♦ A fost refăcut după o nouă concepție și spațiul verde din sensul giratoriu de la intersecția străzilor Ep. Dr. Ion Bălan cu N. Bălcescu și Memorandului. În mijloc va fi amplasat un arbore ornamental și în rest va predomina gazonul și florile de sezon.

♦ A fost refăcut și designul spațiilor verzi din curtea Teatrului  Municipal Traian Grozăvescu.

♦ La începutul lunii septembrie vor demara lucrări de amploare în parcul George Enescu care va fi închis pentru circa 3 săptămâni. Parcul va fi amenajat după o nouă concepție. Vor fi indepărtate rocile, vor avea loc lucrări de pregătire a solului, respectiv, săpat, mărunțit, frezat și vor fi scoase rădăcinile rămase de la arbori mai vechi tăiați. Va fi pregătit solul și apoi va fi însămânțat un nou gazon. Aceste lucrări se impun pentru ca aleile parcului au fost pavate recent în totalitate, a fost instalat mobilier urban nou și spațiile verzi actuale nu au un aspect îngrijit. În urma acestor lucrări parcul George Enescu, cel mai frecventat din oraș, va avea o nouă înfățișare.

♦ Începând din acest an activitatea de udare a florilor din oraș (de pe stâlpi, de la cele trei poduri și de pe sol) se va desfășura noaptea.

♦ Serviciul Sere și Spații Verzi a primit recent în dotare o motosăpătoare, trei trimere pentru cosit iarba și o drujbă.

ALL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.