Acestea sunt tendințele de decor interior pentru anul 2023

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: new decor trends

Tuturor ne plac schimbările, în special atunci când vine vorba de desing interior și de a aduce o notă de prospețime și noutate în casele noastre. 

Pandemia a schimbat foarte mult felul în care oamenii se raportează la locuințele lor și la spațiul în care am petrecut foarte mult timp. Acum atenția este îndreptate spre a crea o atmosferă din ce în ce mai confortabilă, plăcută și frumoasă, iar tendințele pentru anul 2023 confirmă acest lucru din plin.

Mai mult decât atât, faptul că inclusiv job-urile noastre s-au mutat în online și am petrecut mult timp în fața ecranelor și a întâlnirilor online, mulți oameni au ajuns să își dorească să arate în fața camerelor design-uri impresionante. Prin urmare a crescut destul de mult vânzarea  elementelor de decor de perete, macrame-uri, panouri, oglinzi, tablouri și plante.

Iată care sunt tendințele care au intrat deja în vigoare în preferințele designerilor de interior, pentru anul viitor.

Combinații de texturi 

Dacă în trecut avem tendința de a merge pe același tip de textură în întreaga casă, acum lucrurile arată cu totul diferit. De la mobilier, la arta de perete împletită, la detalii sculptate și elemente metalice, dar și texturi moi și confortabile ale canapelei, fotoliilor sau lenjeriei de pat, toate se întâlnesc într-un singur decor. Pe PatulMeu.ro găsești idei multiple din care să te inspiri, atunci când vorbim despre lenjeriile de pat extrem de catifelate și moi.

Combină toate aceste lucruri și te vei bucura de un rezultat, pur și simplu spectaculos.

Suprafețe foarte netede

Suprafețele care îți oferă senzația de neted, le regăsim în tendințele anului viitor.

De la suprafețele din bucătărie, la aspectul cât mai neted al corpurilor de mobilier, ce vor fi accentuate prin diferite elemente de decor sculptate sau adâncimea dată de covoare sau tapițerie, toate acestea îți vor da o senzația ce te va impresiona cu siguranță, indiferent de spațiul locuinței tale.  Elementele metalice sau cele monocrome sau un rol esențial aici, în a aduce un plus de accent acestui tip de decor.

În plus, aceste lucruri creează și senzația de spațialitate.

Scheme de culori naturale

Dacă până acum ceva timp aveam tendința de a ne folosi de o paletă de culori foarte distractivă pentru camera copilului de exemplu, de anul viitor tendința va fi de a se merge pe culori cât mai neutre sau chiar monocrome ce vor fi scoase în evidență prin câteva elemente de decor.

Culorile ce aduc în starea noastră senzația de calm dar și cea a sentimentului de a fi în natură, vor ajunge să detroneze multitudinea de culori de care ne foloseam până acum.

Mobilier transparent

Poate și se părea straniu, dar este timpul să renunți la mobilierul foarte dens și greoi ce îți oferă senzația de sufocare. Acum tendințele vor merge către corpurile de mobilier transparente, fie că ne referim la cele din sticlă, acril sau alte materiale ce oferă această senzație.

Ușor de îndreptăm către un design ce oferă din ce în ce mai multă spațialitate, deci să rămâi uimit dacă vei vedea scaune total transparente.

Aspect minimalist

Ar fi bine să adopți un astfel de stil nu doar pentru că este în trend și te face să te simți cu adevărat confortabil în casa ta dar și pentru că nu vei mai fi nevoit să faci tot felul de achiziții pentru casa ta.

Este suficient să te îndrepți spre acele piese de mobilier, obiecte de decor, pături sau lenjerie de calitate, ce vor aduce un accent diferit și luxos dar să nu incarci prea mult spațiul.

Alege cât mai puține lucruri dar care să îți facă plăcere să le privești sau să le folosești.

Umbre și linii curbate

Este adevărat că stilul industrial arată pur și simplu fantastic, dar de anul viitor, lucrurile se schimbă complet. Liniile curbate îți oferă senzația de acasă, de confort și de atmosferă primitoare în timp ce te duc cu gândul la un design futurist în care pare că totul se amestecă.

Vei observa aceste tendințe în elementele de decor, mobilier, imprimeuri ale diferitelor materiale textile sau chiar a pereților.

Evident că acestea se pot combina într-un mod fascinant cu o parte a elementelor industriale și a liniilor drepte, dar prezența acestora va fi mult mai subtilă.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.