A trecut un an de când Vasile Stoica a plecat în ultimul turneu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația Handicapaților Fizic și Clubul Maraton’93 reamintește că în data de 24 iulie se împlinește 1 an de când Vasile Stoica a plecat în ultimul turneu. Joi, 23 iulie 2020, la ora 11, la Cimitirul de pe strada Făgetului va avea loc o slujbă de pomenire.

Cetățean de onoare al municipiului Lugoj și membru al Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic “Maraton’93”, Vasile Stoica a străbătut lumea într-un scaun cu rotile acţionat manual și are în palmares și o performanță de Cartea Recordurilor.

În peregrinările sale prin lume, în căruciorul cu rotile acţionat manual, Vasile Stoica a traversat America în 66 de zile, pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago (3.800 de kilometri, în 2003), a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei – Cabo Finisterre, Spania (în 2006) și o alta până la cel mai nordic – Capul Nord, în Norvegia (în 2013), a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile (1998-1999) și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în fotoliu rulant – 132 de kilometri în 24 de ore (în octombrie 2001).

Și-a dorit mult să plece într-o nouă expediţie americană, de la Los Angeles (SUA) până la Santiago de Chile, în America de Sud, dar nu a mai reușit, pentru că a plecat într-un turneu din care nu mai există întoarcere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.