A murit Petrică Moise, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Iubitorii folclorului din Banat sunt în doliu. Petrică Moise, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Banat, s-a stins din viață la 74 de ani, sâmbătă seara.

„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook.

Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe.

Petrică Moise s-a născut la 19 iunie 1947, în Chișoda, județul Timiș. A descoperit muzica la școala generală din Chișoda și a fost îndrumat spre Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, unde a absolvit clasa de instrumente de percuție.

A mers apoi la Conservatorul de Muzică Gheorghe Dima din Cluj și a fost component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj, dar a renunțat la Conservator.

În 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara. Din 1971 a mers la Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.