A încetat din viață Dan Haica, omul care a ținut vie cultura Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A încetat din viață, la vârsta de 69 de ani, Dan Haica, lugojeanul care și-a dedicat ultimii ani din viață culturii și frumosului. Anunțul a fost făcut miercuri, 31 mai, de  către soția sa, Mirela. „O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemarginită durere și un gol imens. Cu mare durere anunț că s-a stins din viață ing. Dan Haica”.

După Revoluția din Decembrie 1989, Dan Haica a fost primul viceprimar al Lugojului și șef serviciu arhitectură și sistematizare în cadrul Primăriei Lugoj. În Decembrie 2019, la Gala Premiilor Lugojene „Iosif Constantin Drăgan”, Dan Haica a primit premiul de excelență pentru felul cum s-a implicat în cultura Lugojului.

Mai bine de zece ani, și-a transformat English Pub-ul într-un  un pol al evenimentelor culturale din oraș.

„Știți foate bine, cultura e consumatoare de bani, nu generatoare de bani, și mi-am dorit un loc în care să mă simt eu bine și să-mi găsesc prieteni de un anumit nivel, pentru că și muzica și arta și cărțile pe care le lansăm aici evident că triază lumea care vine. Și atunci am avut norocul să întâlnesc oameni excepționali din Lugoj, pentru că, fără ei, deși nu am făcut-o pentru ei, fără ei nu o puteam face. Asta e de fapt esența și acestea mulțumirile mele”,

spunea la aceea vreme Dan Haica.

„Pentru prietenul Dan Haica, lord și rocker! Ne aprecia mult și am trăit multe momente minunate împreună! E cel care a animat viața culturală a Lugojului vreme îndelungată, prin English Pub și prin toți cei pe care a reușit să-i strângă în jurul lui! Am vorbit la telefon când începuse tratamentul împotriva cancerului, plin de speranță în noile tehnici medicale, dar și foarte lucid, conștient că, din punctul în care a ajuns, viața i se poate termina în orice moment. La ultimul telefon, nu a mai răspuns. Odihnește-te în pace, Sir Dan Haica!”,

este mesajul lui Călin Bîrcean, componentul formației Pragu’ de Sus, formație care a încântat de nenumărate ori publicul lugojean.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.