A început un nou an şcolar! Elevii s-au reîntors în bănci

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școlile din Lugoj și-au redeschis porțile, luni dimineață, iar cei peste 6000 de elevi, care studiază în unitățile de învățământ lugojene, s-au reîntors în bănci. Ca de fiecare dată, începerea noului an școlar a fost sărbătorită în mod festiv în toate unitățile de învățământ, în prezența  oficialităților locale.

Primarul Francisc Boldea a fost prezent și anul acesta la festivitatea de deschidere de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, instituţie unde a ocupat, mai mulţi ani, funcţia de director, dar și la Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”, Școala Gimnazială Nr. 2 și la Școala Gimnazială Harul.

Faptul că Lugojul este așa de căutat pe piața muncii se datorează calității umane a locuitorilor săi.  Calitatea umană se formează din școală. De aceea sunt mândru că eu am absolvit acest colegiu, frații mei, soția mea, nepoata și acum nepoțelul meu,  care acum e înscris în clasa a V-a. Îi felicit pe părinții care au ales această școală de elită a Banatului, titlu pe care și-l păstrează în continuare. Celor din clasa a V-a le este grea trecerea de la doamna învățătoare, la doamna dirigintă și la doamna profesoară. Vor depăși acest moment, în mod sigur. Pe cei din clasa a VIII-a îi așteaptă cel mai greu moment din viața lor de școlar, este clasa în care ei trebuie să susțină cel mai greu examen pentru ca să obțină „pașaportul” pentru o viață mai bună, iar pe cei de a XI-a îi așteaptă cea mai frumoasă vacanță, de fapt singura lor vacanță, pentru elevii ajunși în a XII-a urmează  bacalaureatul, care a ajuns mai complicat decât admiterea la facultate. Stimați părinți elevi și profesori, vă urez un an școlar nou cu multe bucurii”, a spus primarul Francisc Boldea la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”.

Viceprimarul Cristian Galescu a participat la festivitatea de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, iar președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a fost prezent, împreună cu consilierul județean Nicu Bădina, la ceremonia de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”, instituție care școlarizează copiii cu deficiență mintală.

     Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.