A fost finalizat bugetul Lugojului pe 2021. Urmează votul consilierilor locali pe 6 mai

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În conferința de presă de miercuri, primarul Claudiu Buciu a anunțat că executivul lugojean a reușit să finalizeze proiectul de buget pentru anul 2021. Din câte se pare, cel mai probabil, joi, 6 mai 2021, acesta se va discuta în ședința Consiliului Local.

Bugetul pentru 2021 este dedicat în mare parte achizițiilor de utilaje și a documentațiilor pentru accesarea de proiecte europene. „Fosta administrație nu ne-a lăsat absolut nimic”, a declarat primarul, referindu-se la studiile și proiectele pentru obținerea unor finanțări U.E.

De exemplu, anul acesta, Primăria va cheltui peste 12,5 milioane de lei pentru documentațiile necesare acestor proiecte și încă 12 milioane de lei pentru achiziția utilajelor, o parte dintre acestea urmând să fie achiziționate în leasing.

De exemplu vor fi achiziționate: 10 autobuze second-hand, patru microbuze pentru trans-port școlar, două buldoexcavatoare, trei miniexcavatoare, o volă, un utilaj de curățare a rețelelor de canalizare, un echipament pentru compactarea solului etc.

În privința documentațiilor necesare pentru demararea unor proiecte, administrația locală a prins bani pentru: o nouă stație de epurare, pentru o uzină de apă nouă, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru reabilitarea clădirilor unor școli și licee din oraș, pentru construcția de școli, grădinițe și creșe, pentru construcția a 12 ateliere și laboratoare pentru școlile profesionale, pentru noul spital, pentru construcția unui complex sportiv la fostul hipodrom, pentru încă o porțiune a șoselei de centură, între strada Buziașului și Caransebeșului, pentru un sens giratoriu pe strada Tapiei și unul la Universitate, pentru o autogară și un depou de autobuze, pentru noul parc industrial de pe str. Timișoarei, pentru un parc fotovoltaic de 60 de hectare, pentru o parcare supraetajată în spatele fostei prefecturi etc.

Sursele de finanțare pentru realizarea acestor obiective, după finalizarea documentațiilor, vor fi bugetul local, finanțările europene și guvernamentale și împrumuturi bancare.

Cinci milioane de lei au prevăzut edilii pentru achiziția unor imobile: clădirile societății Meridian 22, care vor fi scoase la licitație, terenurile de la Școala nr.1, fostul sediu al unității Textila A, Casa de Cultură a Sindicatelor etc.

În total 30 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru continuarea de lucrări rămase nefinalizate, dar contractate de fosta administrație, și încă 30 de milioane pentru investiții noi.

Aici, primarul a dat exemplu reabilitarea rețelelor de apă, realizarea branșamentelor, continuare lucrărilor la PRO Arte, reabilitarea pasajului pietonal de pe strada Mocioni etc. Lugojul va avea în continuare un fond de rulment de 70 de milioane de lei, format de fosta administrație și care va trebui păstrat.

Proiectul de buget poate fi văzut AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.