A cumpărat mobilă second-hand și a descoperit în ea 150.00 de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Thomas Heller, din Bitterfield, Germania, a cumpărat o mobilă de bucătărie care a aparținut unui cuplu în vârstă de pe un site de licitații și s-a bucurat că a putut să negocieze prețul, achiziționând-o cu 240 de euro, cu 60 mai puțin decât oferta inițială, de 300 de euro. Dar atunci când a primit mobila, bărbatul de 50 de ani a fost foarte mirat să găsească cei 150.000 de euro puși în două cutii care erau ascunse într-un sertarl. Heller, manager al unui proiect de locuințe sociale, n-a stat deloc pe gânduri și s-a dus direct la poliție să anunțe descoperirea.

Ofițerii au început o anchetă pentru identificarea proprietarului de drept al mobilei, având în vedere că aceasta nu a fost vândută direct, ci printr-un intermediar care se ocupă de eliberarea spațiilor. Astfel, s-a descoperit că banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani din orașul Halle, care a fost internată într-un azil de bătrâni după moartea soțului. Ulterior a murit și femeia, iar nepotul acesteia a decis să vândă o parte din bunurile din casă prin intermediul unui prestator de servicii.

Nepotul a declarat că habar nu avea de banii ascunși în mobila de bucătărie, că bunicii lui nu i-au spus niciodată că ar avea atâția bani în casă, așa că și pentru el a fost o surpriză uriașă să afle de existența lor. Conform legislației germane, cel care găsește bani poate primi în mod legal 3% din sumă, astfel că Heller a câștigat, până la urmă, 4.500 de euro.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.