Japonia introduce noţiunea de weekend prelungit, de trei zile

Share Button

Japonezii au realizat că un angajat obosit este un angajat neproductiv! Şi au găsit o soluţie care mulţumeşte pe toată lumea. Aşa se face că din ce în ce mai multe companii au renunţat la săptămâna de lucru de 5 zile. Angajaţii lor muncesc 4 zile pe săptămână, 10 ore pe zi şi au un weekend de trei zile. Asta în timp ce salariile le-au rămas intacte.

Japonia e recunoscută pentru programul strict de la locul de muncă. Însă, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. În ultima perioadă, tot mai multe companii au decis să implementeze un program de lucru mult mai flexibil. Practic, să le ofere o zi în plus de odihnă. Astfel, weekendul nu ar mai avea doar două zile, ci trei. Totul vine, însă, cu o condiţie.

Cei care vor să aibă ziua de vineri liberă trebuie să lucreze 10 ore pe zi, de luni până joi. Directorii sunt de părere că în acest fel angajaţii vor fi mai relaxaţi şi se vor concentra mai bine la locul de muncă. Mai mult, vor fi plătiţi în continuare pentru 5 zile lucrătoare. Există însă temeri că persoanele care vor lucra patru zile pe săptămână nu vor primi măriri de salariu sau promovări precum celelalte.

De asemenea, noua zi liberă ar putea să nu fie deloc una destinată odihnei. Iar asta pentru că nu vor mai avea timp de treburi casnice în timpul săptămânii cum aveau când lucrau doar 8 ore pe zi.

 

2193

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.