9 sfaturi pentru începători în pictura pe numere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: painting bu numbers shop

Ai apreciat mereu oamenii care știu să picteze? Ai auzit că pictura este una dintre acele terapii prin artă care te pot relaxa și scăpa de stres? 

Chiar dacă nu ai un talent la pictat, dar îți dorești să creezi artă, află că acum poți face asta, extrem de ușor chiar dacă este pentru prima dată când faci acest lucru sau ești la început în a-ți crea o colecție de tablouri pictate integral de tine.

Dacă te întrebi cum este posibil, răspunsul este simplu. Te folosești de un kit pictura pe numere, care conține tot ceea ce ai nevoie pentru a începe să creezi artă și să te relaxezi.

Pictura pe numere se află pe lista celor mai bune 100 de hobbby-uri ale acestui secol și este un mod foarte plăcut de a-ți petrece timpul, indiferent de vârstă.

Iată deci, 10 sfaturi pentru a realiza această artă foarte ușor, chiar dacă ești începător.

Achiziționează un kit complet

Un prim pas, în special dacă nu ai mai pictat până acum este să cumperi un kit care îți oferă tot ce ai nevoie, pentru a începe. Este posibil să nu știi de ce anume ai nevoie, la început și nici ce pensule sau culori să alegi, așadar, un kit este o soluție excelentă pentru tine.

Optează pentru acele kit-uri care îți oferă inclusiv pânza pe șasiu pentru a-ți fi mai comod, în momentul creației dar și la final.

Pregătește-ți un loc special pentru acest moment

Imaginează-ți că acest moment este unul pentru tine, în care te bucuri de clipe de relaxare și de creație.

Așadar pregătește-ți un spațiu în care să te simți cât mai bine și mai confortabil, fără a avea vreo teamă ca vei murdări totul. Eventual folosește o față de masă pe care o poți păta și asigură-te că nu vei avea nici un disconfort în timp ce pictezi.

Începe de sus

Pentru a te asigura să nu vei murdări întregul tablou, înainte de a-l finaliza, începe cu partea de sus, și continua în jos. În acest fel, vopseaua va avea timp să se usuce, chiar și în timp ce tu îți continui pictura, cu următoarea secvență.

Începe cu o secțiune mare și cu câte o culoare

Ideal ar fi să începi cu culorile închise și să nu variezi prea mult culorile, la început. Acest lucru va face ca totul să pară mai simplu. De asemenea începe cu secțiunile mai mari, până te obișnuiești cu mânuirea pensulei.

Curăță pensula în mod constant

Pentru a obține cele mai bune rezultate, curăța pensulele cu apă în mod constant și mai ales ales atunci când treci de la o culoare la alta. Vopseaua se usucă destul de repede și s-ar putea să nu mai obții rezultatul la care te aștepți, dacă nu faci acest pas.

Nu lăsa vopselele deschise

Așa cum am zis, aceste vopsele se usucă foarte repede, așadar, asigură-te că închizi capacele vopselelor pentru a evita uscarea acestora în timp ce tu pictezi.

Dă-ți voie să greșești

Ești la început, așadar nu începe cu prea multe așteptări și nu fi critic cu tine. Dă-ți voie să greșești. În plus, chiar dacă ai pus o culoare greșită într-o secțiune, o poți lăsa să se usuce și apoi să aplici culoarea corectă. Oricum ar fi, nu te judeca. Vei face din ce în ce mai bine.

Folosește o cantitate mică de vopsea

Nu exagera cu cantitatea de vopsea. Pânza ar putea să nu poată absorbi o cantitate prea mare de vopsea iar acest lucru ar putea împiedica uscarea acesteia. Așadar, folosește o cantitate mică la început iar pe parcurs vei știi exact cum să dozezi cantitatea corectă.

Ia-ți pauze

Un tablou nu poate fi finalizat în cateva ore, deci nu o lua prea în serios. Învață să te relaxezi atunci când faci asta și ia-ți pauze atunci când simți că pui presiune. Adu-ți aminte că scopul este să te bucuri de acest moment, chiar dacă va dura mai mult timp să finalizezi tabloul.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.